FØRSTE KVINNE: Når underhuset først skal kommersialiseres skaper det ikke at det er Meryl Streep som skal bruke lokalene i film. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP
FØRSTE KVINNE: Når underhuset først skal kommersialiseres skaper det ikke at det er Meryl Streep som skal bruke lokalene i film. Foto: Jordan Strauss/Invision/APVis mer

Underhuset slipper inn Meryl Streep

Det britiske underhuset går til filmen for inntekter.

Det er første gang det britiske underhuset åpner dørene for et kommersielt filmteam i et forsøkt på å hente inn penger — som man virkelig trenger.

Så hvorfor ikke velge blant de beste på lerretet når det først skal filmes i parlamentet?

Meryl Streep skal nå spille inn film om de britiske suffragettene. Den Oscar-vinnende, hardtarbeidende og folkelige skuespilleren spiller sammen med Carey Mulligan og Helena Bonham Carter i den brittiske filmen «Suffragette», en fiktiv fortelling om en kvinnens kamp for stemmerett — men som ikke ligger så langt fra den britiske historien.

Bunnskrapt kiste Det var i fjor at parlamentet besluttet å fylle opp en bunnskrapt kiste gjennom å leie ut deler av parlamentsbygningen Westminster når politikerne ikke er der.

Alan Haselhurst som er ordfører for administrasjonskomiteen, sier at en film om kampen for kvinnelig stemmerett for hundre år siden er en perfekt innledning på den nye virksomheten, ifølge AFP.

Jernkvinnen Britene elsket «Mamma Mia»-filmen og fikk enda bedre kjennskap til Streep som eminent skuespiller etter at hun menneskeliggjorde jernkvinnen Margaret Thatcher i filmen som selvsagt het «The Iron Lady». 

At Streep «glemte» å nevne Margaret Thatcher i sin Oscar-takketale og fikk så ørene flagrer av en tidligere Thatcher-medarbeider, er for lengst glemt, får vi håpe .

• Les anmeldelsen av filmen her. 

Ikonisk sted En film med så klar kobling til parlamentets historie og kulturarv er et ideelt pilot-prosjekt for underhuset, ifølge Adrian Woolton, sjefen for British Film Commission:- Å åpne en så ikonisk plass som underhuset er en fantastisk nyhet, ifølge ham.

PÅ TOPPEN: Nominert til beste skuespiller også ved årets Oscar.  AFP PHOTO FREDERIC J. BROWN
PÅ TOPPEN: Nominert til beste skuespiller også ved årets Oscar. AFP PHOTO FREDERIC J. BROWN Vis mer

At filmen handler om kvinners stemmerett - og ikke for eksempel om en fiktiv, britisk røver av en politiker som skaper skandaler og er utro, for eksempel med en luksusprostituert, har garantert gjort det lettere for skeptikerne å svelge at parlamentet nå blir kommersialisert.

Med Meryl Streep og Helena Bonham Carter på rollelista kan det ikke bli virkelig ille.

VANVITTIG GOD:  Som The iron lady. Foto: Scanbox.com
VANVITTIG GOD: Som The iron lady. Foto: Scanbox.com Vis mer