Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Aleris-saken:

Underlig angrep fra Moxnes

Moxnes mistenkeliggjør alle aktører som leverer tjenester innen barnevern for å drive rovdrift på ansatte. Det er en drøy påstand.

MEDLEVERTURNUS: Hvis Bjørnar Moxnes nå mener at medleverturnusen skal bestå, er det godt nytt for brukerne av tjenesten, skriver innsenderen. Foto: Bjørn Langsem
MEDLEVERTURNUS: Hvis Bjørnar Moxnes nå mener at medleverturnusen skal bestå, er det godt nytt for brukerne av tjenesten, skriver innsenderen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først går Rødts Bjørnar Moxnes ut i Dagbladet 23. august og sier at medleverturnusen skal fjernes. Når vi så påpeker konsekvensene av å fjerne en slik ordning for brukerne, blir vi angrepet av samme mann 2. september for å ha tatt ham på alvor.

Hvis Moxnes har kommet på bedre tanker og nå mener at medleverturnusen skal bestå, er det godt nytt for brukerne av tjenesten. Ordningen er populær, noe Moxnes nok erkjenner.

Som jeg påpekte i mitt innlegg 28. august er det selvsagt ikke bare fordeler med denne typen langvakter. Derfor er det viktig at ordningen praktiseres etter hensikten og reguleres slik den skal, i tråd med eksisterende lovverk.

Bakteppet for Bjørnar Moxnes sitt engasjement, er den pågående saken i Aleris om konsulentbruk. Det er en enkeltstående sak som skal avgjøres av domstolene, og en slik enkeltsak kan ikke være styrende for hvordan vi skal organisere hele denne ordningen som i all hovedsak fungerer godt.

Moxnes mistenkeliggjør alle aktører som leverer tjenester innen dette området for å drive rovdrift på ansatte. Det er en drøy påstand. Vi reagerer også på Moxnes uttalelse om at vi skyver de sårbare brukerne foran oss.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!