MEDLEVERTURNUS: Hvis Bjørnar Moxnes nå mener at medleverturnusen skal bestå, er det godt nytt for brukerne av tjenesten, skriver innsenderen. Foto: Bjørn Langsem
MEDLEVERTURNUS: Hvis Bjørnar Moxnes nå mener at medleverturnusen skal bestå, er det godt nytt for brukerne av tjenesten, skriver innsenderen. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Aleris-saken:

Underlig angrep fra Moxnes

Moxnes mistenkeliggjør alle aktører som leverer tjenester innen barnevern for å drive rovdrift på ansatte. Det er en drøy påstand.

Meninger

Først går Rødts Bjørnar Moxnes ut i Dagbladet 23. august og sier at medleverturnusen skal fjernes. Når vi så påpeker konsekvensene av å fjerne en slik ordning for brukerne, blir vi angrepet av samme mann 2. september for å ha tatt ham på alvor.

Hvis Moxnes har kommet på bedre tanker og nå mener at medleverturnusen skal bestå, er det godt nytt for brukerne av tjenesten. Ordningen er populær, noe Moxnes nok erkjenner.

Som jeg påpekte i mitt innlegg 28. august er det selvsagt ikke bare fordeler med denne typen langvakter. Derfor er det viktig at ordningen praktiseres etter hensikten og reguleres slik den skal, i tråd med eksisterende lovverk.

Bakteppet for Bjørnar Moxnes sitt engasjement, er den pågående saken i Aleris om konsulentbruk. Det er en enkeltstående sak som skal avgjøres av domstolene, og en slik enkeltsak kan ikke være styrende for hvordan vi skal organisere hele denne ordningen som i all hovedsak fungerer godt.

Moxnes mistenkeliggjør alle aktører som leverer tjenester innen dette området for å drive rovdrift på ansatte. Det er en drøy påstand. Vi reagerer også på Moxnes uttalelse om at vi skyver de sårbare brukerne foran oss.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.