- Underlig at han skriver så slapt, flatt og følelsesløst

Byråkratisk og blodfattig selvbiografi fra Per-Kristian Foss.

SELVBIOGRAFI: Per-Kristian Foss slipper for en stakket stund følelsene fri, og lar det skinne igjennom at homseskepsis i Høyre hindret ham i å bli partilederleder og statsministerkandidat.  Foto:Jacques Hvistendahl (Dagbladet)
SELVBIOGRAFI: Per-Kristian Foss slipper for en stakket stund følelsene fri, og lar det skinne igjennom at homseskepsis i Høyre hindret ham i å bli partilederleder og statsministerkandidat. Foto:Jacques Hvistendahl (Dagbladet) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: I den grad Per-Kristian Foss kan karakteriseres som et politisk dyr, framstår han i sin selvbiografi som en stortingsløve i stein.

Med andre ord passiv og lite utfordrende.

Men langt om lenge, etter langdryge boksider som mest minner om en regjeringsproposisjon, viser politikeren noen sider av seg selv og partiet Høyre som formår å vekker interesse, noe med menneskelig ansikt og nerve, noe som berører en stakkars leser.

Ut av skapet Og det er, ikke så overraskende, i omtalen av sin homofile legning. Vi er kommet til begynnelsen av 1970-årene. Per-Kristian Foss er blitt formann i Unge Høyre, men til tross for mange gode venner og noen få jentekjærester er det ett problem han holder for seg selv, det er dragningen mot menn.

Per-Kristian Foss konstaterer, med en slående og for denne boka sjeldent god formulering, at han«ble født som kriminell» og at straffelovsparagrafen først ble fjernet i 1972.

Usynlig vegg Likevel skulle det gå nesten 30 år før han kom ut av skapet i full offentlighet. Det store spørsmål har seinere vært om åpenheten rundt egen seksualitet har hindret den begavede og ryddige Per-Kristian Foss fra å bli Høyres formann og statsministerkandidat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer