Du leser nå Dagbladet Pluss

Underlige lille Eyolf

Lisa Lie tar Ibsen med på besøk i ukjent landskap

MANGE EYOLF:  Alfred Allmers og hans søster Rita Allmers, kalt Eyolf som barn,  med Lille Eyolf og dukken av Eyolf. Foto:Ingvil Skeie Ljones
MANGE EYOLF: Alfred Allmers og hans søster Rita Allmers, kalt Eyolf som barn, med Lille Eyolf og dukken av Eyolf. Foto:Ingvil Skeie LjonesVis mer

TEATER: Lisa Lie, som utgjør den ene halvparten av frigruppa «Sons of Liberty» har gjestet Rogaland Teater for å sette opp sin versjon av Ibsens Lille Eyolf.

På Teaterhallen på Rogaland er scenen dominert av tre bilder: Ett av de høye fjell, kanskje der Alfred Almers nå kommer tilbake fra. Midtbildet i det sceniske triptykonet er en skogs-scene, i høyre rute står et telt.

I og foran dette landskapet, i en scneografi av Marte Ekhougen, spilles så stykket i et regigrep der underteksten møter denne bildeverden, dels i spillescener, dels i drømmeaktige sekvenser eller marerittaktige visjoner.

Underlige bilder

Her har ikke lille Eyolf lenger en krykke, han bærer på en dukke som ligner på Alfreds søster Asta. Alfred pleide da også å kalle henne Eyolf da de som foreldreløse lekte som barn.