Undertrykker forskningsprosessen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KLIMA: I forrige uke slo Dagbladet i en fet overskrift fast at «Fremskrittspartiet \'Får råd fra klimabøller\' støttet av ExxonMobil». Deretter trykkes i nettutgaven en liste over disse hvor mitt navn forekommer. Artikkelen og overskriften er uriktig. Jeg er imot forurensing. Jeg har aldri rådet Fremskrittspartiet i denne eller noen annen sak og kommer heller aldri til å gjøre det. Dagbladet bare tar en liste med navn de kommer over. Uten å undersøke listen publiserer de den i en sammenheng som gjennom assosiasjon insinuerer at alle på listen er skyldig i snusk og korrupsjon. Dette er en uærlig og shabby journalistikk.

VIDERE SAMMENLIGNER Marie Simonsen i et 2dre-side oppslag onsdag 7 mars forskerne på listen med den gjeng av såkalte forskere som i sin tid var kjøpt og betalt for å benektet en opplagt sammenheng mellom kreft og tobakksrøyking. Det peneste man kan si om denne sammenligningen er at den er et utslag av uvitenhet. Men den smaker unektelig av de teknikker som ble brukt av Joe McCarty i USA rundt 1950, hvor lister med personer med legitime synspunkter som avvek fra flertallets, ble hengt ut som skurker og det som verre var.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer