Underveis - igjen

Gutta i Poor Rich Ones har spilt sammen i ni år. To år etter Spellemannprisen og kilometer på kilometer langs landeveien, er bandet klar med sitt tredje album.

Den forrige skiva, «From The Makers of Ozium», høstet gode kritikker, og skaffet de fire nøkterne bergensrockerne Spellemannprisen for årets beste rockeband. I dag slipper «Poor Rich Ones» sitt tredje album, «Happy Happy Happy».

- Tittelen står litt i kontrast til tekstmaterialet. Der er det mye tragedier, smiler vokalist og tekstforfatter Willy Marhaug.

Siden sist har gitaristen forlatt bandet, og Poor Rich Ones består i dag av Tor Sørensen (26), Bjarte Ludvigsen (24) og Willy Marhaug (26).

Radiohead

«Happy Happy Happy» er produsert av amerikaneren Mark Trombino, og de siste månedene har gutta jobbet 14 timer daglig. Plata slippes i dag.

- Dere sammenliknes stadig med Radiohead?

- Den linken ser vi ikke helt. Vi lagde «From The Makers of Ozium» før de lagde «OK Computer», som de slo gjennom med her hjemme, sier Willy.

- Så egentlig er det Radiohead som likner på dere?

- Jepp.

Spiller i Texas

«Poor Rich Ones» har turnert heftig de to siste årene. Ikke bare Norge rundt og rundt, men også i England og USA. I vinter har de spilt sammen med Lightning Seeds i Sverige og Danmark. I mars spiller gutta på en svær festival i Austin i Texas.

- For oss er det viktig at flest mulig får høre musikken vår. Utlandet i seg selv er ikke så viktig. Der er turnering som er vår greie. Skal du holde i denne bransjen, må du stå på for å få et publikum. Vi har et fantastisk publikum, sier Poor Rich Ones. Den villeste historien de har å varte opp med fra turnélivet, er den gangen de ble beskyldt for å ha knust et hotellrom i Horten - uten å ha vært der. Det virkelige turnélivet er festet på tape, og sendes som fjernsynsdokumentar i løpet av våren.

- Vi har ikke peiling på hva det blir. Kamera fulgte oss 24 timer i døgnet, vi kunne våkne med kamera i trynet. For å si det sånn: Jeg tror vi driter oss ut litt.