- Undervurder aldri blonde nordlendinger

NRK med ny «Kulturquiz» i kulturstripa.

KULTUR-QUIZZER:  I høst har det nye programmet «Kulturquiz» premiere på NRK. Kjente personer skal bryne seg mot hverandre og Siss Vik er programleder.  Her kjemper Jon Michelet, Selma Lønning Aarø, Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen mot hverandre.  Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
KULTUR-QUIZZER: I høst har det nye programmet «Kulturquiz» premiere på NRK. Kjente personer skal bryne seg mot hverandre og Siss Vik er programleder. Her kjemper Jon Michelet, Selma Lønning Aarø, Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen mot hverandre. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Det kommer til å gå jævlig dårlig. Akkurat nå lurer jeg på hvorfor i helvete jeg sa ja til å bli med. Jon Michelet kan jo alt. Vi blir noen blonde nordlendinger i forhold, sier musiker Jørn Hoel til Dagbladet.

Han er med i en av NRKs nye tv-satsinger til høsten, «Kulturquiz», der kjente personer skal konkurrere mot hverandre i en quiz med kulturspørsmål. Flere lag innenfor ulike kulturfelt skal til pers, og i det første programmet er det musikklaget bestående av Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen som skal kjempe om å være kvassest mot forfatterlaget bestående av Jon Michelet og Selma Lønning Aarø.

I formiddag slippes NRKs høstprogram. En av nyhetene er «Kulturquiz» som går inn i NRK 2s kulturstripe.

- Barnerumpe - Jeg undervurderer aldri blonde nordlendinger. Dessuten er jeg fullstendig barnerumpe på sjangerne pop, rock og tv-serier. Så jeg lener meg på Selma, for hun er god på det jeg er ræva på. Den dama er frøken smart, altså, sier Michelet.

Lagene har fått i oppdrag å velge ut et ungt talent innenfor sin sjanger, som de skal vinne penger til. Talentene vil bli presentert i programmet, og laget som går seirende ut av siste finale vil vinne 100 000 kroner til sitt utvalgte talent - men også de tapende lagene vil få en trøstepremie til sin heldige utvalgte.

I tillegg til musikklaget og forfatterlaget er det også lag innenfor film, arkitektur, kunst, klassisk musikk og til slutt et skuespillerlag med Henrik Mestad og Bjarte Hjelmeland.

Programmet har premiere 10. september og skal gå tirsdag, onsdag og torsdag den uka. Uka etter vil det gå hver dag fra mandag til torsdag.

Ny kulturstripe - Vi tester en del slike blokkutsendelser av tv-program. Vi ser at folk ikke nødvendigvis ser på tv når det sendes på skjermen, i og med at det finnes web-tv og opptaksløsninger. Vi håper at folk likevel får med seg programmet før det er over, sier prosjektleder Ingerid Nordstrand til Dagbladet.

Det er programleder Siss Vik som skal grille deltakerne i kulturspørsmål. Programmet vil sendes på NRK 2, og skal lede opp til den faste «kulturstripa» på kanalen.

- Dette er for dem som liker de rosa og brune spørsmålene i Trivial Pursuit, sier Nordstrand.