Undervurderte interessen for Einar

Biografi allerede utsolgt fra forlaget.

(Dagbladet.no): Fredag forrige uke kom 5000 eksemplarer av Frank Rossaviks Einar Førde-biografi «Stikk i strid» fra trykkeriet. Allerede tirsdag ble de siste eksemplarene sendt fra forlaget Spartacus og ut til butikkene. Det til tross for at det samtidig ble gitt ut en konkurrerende Førde-biografi fra Det Norske Samlaget.

- Salget gikk farlig fort. Vi hadde håpet på et nytt opplag en gang før jul, men allerede nå er nye 5000 eksemplarer bestilt, sier forlagssjef Per Nordanger på Spartacus.

Kjøper folk det opplaget også, blir «Stikk i strid» forlagets bestselgende originaltittel noensinne. Forklaringen som først renner oss i hu – medieoppmerksomheten rundt avsløringen av Førdes utenomekteskapelige kjærlighetsforhold til stortingsrepresentanten Gunn Vigdis Olsen-Hagen, som utgjør knappe seks sider i den 356 sider lange boka – viser seg å ikke helt holde stikk.

- Det var først onsdag at VG slo opp den saken. Da var boka allerede solgt ut fra forlaget, ifølge Nordanger.

Forfatteren jobbet med boka i et års tid, og arbeidet ble finansiert av stipender. Nå kan Frank Rossavik glede seg over netto inntjening før skatt på rundt 11 prosent av utsalgsprisen på 348 kroner. Det skulle gi ham over 190000 kroner for det første opplaget.

Også Tor Obrestads Einar Førde-biografi på Det Norske Samlaget selger godt. Det har også et opplag på 5000, og forlaget vurderer kontinuerlig å bestille et nytt parti.

POLITISKE BIOGRAFIER SELGER: Slik som Frank Rossaviks bok om Einar Førde. Foto: SCANPIX
POLITISKE BIOGRAFIER SELGER: Slik som Frank Rossaviks bok om Einar Førde. Foto: SCANPIX Vis mer