Underworld

Vampyrer på motemesse møter varulver som ser ut som smalehovud på speed.

FILM: «Underworld» varer i to timer og ett minutt. Det er nøyaktig 120 minutter for lenge, og dermed har vi et samlet norsk varulv- og vampyrmiljø på nakken. De skal likevel vite at vi i beste mening mener dette moteriktige og bloddryppende koldtbordet av en film er en av årets høvdingkalkuner. Ikke de mest hardbarkede fantasyfantaster burde bruke tid og penger på tøvet.

Men jo da, det er noen få scener og noen få replikker å lene seg på, men i respekt for de underjordiske artene er denne filmen en hån. Også mot Buffy-generasjonen.

Elegante Selene (Kate Beckinsale) har den utvalgte oppgaven å være i elitegruppa Death Dealers. Hun er en smellvakker og kjølig vampyrinne som skal utrydde lycanene, det vil si varulvene. Det onde mot det onde, mens det gode er representert ved en medisinstudent. Han havner midt i denne helvetessalaten fordi hans blodtype trengs for å opprette en ny rase - en blanding av varulv og vampyr. La oss kalle hittebarnet for varpyr.

Statistene er også et skue. De ser ut som om de er hentet fra det store restlageret for utdaterte goth- og black metal-rockere. Selvsagt er det action - både i slow- og speedmotion - men i stimen av Matrix-triks er det en fordel å kunne skjule vaierne.

Vil du ha en kultkveld? Ta på deg hoggtenner og se Selene foreta et kirurgisk hodeavkutt før hun setter et perfekt telemarknedslag. Kollenbrølet med hvitløksånde.