«Undrerne»

Av Frode Bøe.

Juryen mener: Dialogbasert humor er utrolig vanskelig. Her funker det til tider utrolig bra, med absurde, stand-up-aktige temaer og nydelig flyt. Spesielt imponerende at det kommer fra en så ung fyr.

- Hvem er du, og hva kan du fortelle om stripen din?

- Mitt navn er Frode Bøe, jeg er 19 år og kommer fra Bergen. Hobbyene mine er å tukle med  ting innen media, og gjennom oppveksten har det vel vært tegning og tegneserier som har stått mest i fokus.Serien min Undrerne følger hovedpersonene Karsten og Odin, gjennom deres mange, meningsløse samtaler. Stripene i serien er 100 prosent alenestående, så om man leser én stripe og tror at samtaleemnet blir litt mindre meningsløst dersom man leser neste, så tar man feil.

- Hvem eller hva lar du deg inspirere av?

- I en ung alder var inpirasjonen min for tegneserieskaping «Pondus», mens i nyere tid har jeg blitt mer fascinert av dialogtunge tegneserier som «Rocky» og «Zelda», og i stor grad de visuelle mesterverkene til Mads Eriksen fra «M». Jeg har alltid elsket dialogbasert humor som i tv-seriene «The Office», «Seinfeld», «It's Always Sunny in Philadelphia» og «Curb Your Enthusiasm», det er den type humor som inspirerer meg når jeg skriver.  

FRODE BØE Foto: Privat
FRODE BØE Foto: Privat Vis mer

- Hva er dine ambisjoner som serieskaper?

- Helt siden jeg begynte på barneskolen har jeg holdt på med tegning og tegneserier og jeg pleide alltid å håpe på at jeg en dag ville gi ut mitt eget tegneseriehefte. I disse dager har ambisjonene mine forandret seg til et mer oppnåelig nivå, nemlig å bli et kjent navn innen tegneserienorges lille miljø.