Mohamed Jabalys «Ambulance»

UNE vil kaste ut regissør fordi han «ikke har nok erfaring», men filmen er mer enn bra nok for NRK

Regissør Mohamed Jabaly kjemper videre, og nyter stadig større suksess med dokumentaren «Ambulance».

FILMSKAPER: Den ettertraktede dokumentarfilmskaperen Mohamed Jabaly bor, arbeider og skatter i Tromsø kommune, men Utlendingsnemnda hevder at han ikke har nok filmkompetanse til å oppholde seg i landet. Foto: ambulancegazafilm.com
FILMSKAPER: Den ettertraktede dokumentarfilmskaperen Mohamed Jabaly bor, arbeider og skatter i Tromsø kommune, men Utlendingsnemnda hevder at han ikke har nok filmkompetanse til å oppholde seg i landet. Foto: ambulancegazafilm.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er veldig bra at NRK viser dokumentaren min. Det bekrefter at jeg er en regissør som er flink nok til å få filmen min sendt på norsk tv, sier Mohamed Jabaly til Dagbladet.

«Ødelagte kropper, vettskremte familier og en konstant fare for plutselig død. Slik ser virkeligheten ut for Mohamed Jabaly sommeren 2014. Han er en ung mann og filmskaper fra Gaza, som blir med et ambulansemannskap idet krigen nærmer seg. Dette er hans historie», skriver NRK i omtalen av regissør Mohamed Jabalys film «The Ambulance».

Drama i kulissene

Den vises på NRK 2 mandag, men i filmkulissene pågår det dramatikk.

Tromsø-bosatte Jabaly er vedtatt utvist fra Norge av Utlendingsdirektoratet og seinere Utlendingsnemnda for grunner filmmiljøet mener er hårreisende.

Dagbladet omtalte Jabalys kamp for arbeidstillatelse rett før jul i fjor. UDI og UNE mener at filmskaperen og ikke har tilstrekkelig utdanning, erfaring og kompetanse til å arbeide som regissør i Norge, noe Jabaly har gjort siden 2014 etter en offisiell invitasjon fra Tromsø kommune.

Over tusen støtteerklæringer

Etter massiv motstand, advokathjelp og sterkt, lokalt engasjement fra nettverk og filmmiljø i Tromsø og Norge, ble fristen for hjemreise utsatt, i utgangspunktet til 30. desember 2016, seinere på ubestemt tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer