UNEs «nye linje»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASYLPOLITIKK: I Dagbladet den 09.10.07 har leder for Utlendingsnemnda (UNE), Terje Skjeggestad en kronikk under tittelen «Flere barn får bli». Kronikken er skrevet slik at vi føler det er rett å komme med noen innvendinger når det gjelder Skjeggestads fremstilling av UNEs praksis ovenfor barn, og begrepene «sterke menneskelige hensyn» og «særlig tilknytning til riket».

UNEs tidligere praksis ovenfor lengeventende asylsøkende barn, har vært restriktiv, urimelig og en umenneskelig håndhevning av regelverket som har medført at Stortinget/Regjeringen ved ikke mindre enn to anledninger i løpet av de siste 3 årene, har måttet gripe inn og bruke sin styringsmakt. Først med en midlertidig forskrift (2004) og så deretter en forskriftsendring (1.6.07) for at UNE skal ta innover seg at deres praksis har vært i utakt med Stortinget/Regjeringens vilje. Samtidig har en rekke organisasjoner og gode krefter mobilisert for en endring av denne inhumane praksisen.

UNE har med rette blitt kritisert for manglende evne til i tilstrekkelig grad å ta hensyn til asylsøkende barn når det gjelder praktisering av utledningslovens § 8, 2, ledd, bestemmelser om sterke menneskelig hensyn og særlig tilknytning til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer