Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Farida-saken:

UNEs umenneskelige og kyniske behandling

UNEs håndtering av Faridas sak er ikke noe Norge som nasjon kan være bekjent av.

KLARE SEIRER: Farida og familien har vunnet klare seirer, først i tingretten og senere i lagmannsretten. Staten valgte dermed å anke saken til Høyesterett, hvor den ble behandlet 6. og 7. mars i år.

Av Høyesteretts avgjørelse 23. mars går det frem at statens anke forkastes, og lagmannsrettens dom ble dermed rettskraftig, skriver nestlederen i støttegruppa. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KLARE SEIRER: Farida og familien har vunnet klare seirer, først i tingretten og senere i lagmannsretten. Staten valgte dermed å anke saken til Høyesterett, hvor den ble behandlet 6. og 7. mars i år. Av Høyesteretts avgjørelse 23. mars går det frem at statens anke forkastes, og lagmannsrettens dom ble dermed rettskraftig, skriver nestlederen i støttegruppa. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Meninger

Helt siden Farida og hennes familie ble sendt ut fra Norge 14. februar 2015 har saken vært i det norske rettssystemet. Farida og familien har vunnet klare seirer, først i tingretten og senere i lagmannsretten. Staten valgte dermed å anke saken til Høyesterett, hvor den ble behandlet 6. og 7. mars i år.

Av Høyesteretts avgjørelse 23. mars går det frem at statens anke forkastes, og lagmannsrettens dom ble dermed rettskraftig.

Farida med familie mottok den 8. april et brev fra Utlendingsnemnda (UNE) om at saken er tatt inn til behandling og at vår side har tre uker på å komme med innsigelser. Vi ser ikke hvorfor UNE skal åpne en ordinær saksgang i denne saken. Vi forventer nå at UNE fatter et nytt vedtak i samsvar med lagmannsrettens dom.

Jussprofessor Mads Andenæs er rådført i saken og han sier at saken er meget godt belyst ved behandlingen i domstolene med Høyesterett som siste instans. Han minner om at utlendingsmyndighetenes argumenter ikke har vunnet frem, og de må ikke bruke mer tid enn strengt nødvendig for å anvende de kriteriene som er fastslått av domstolene.

Vi anser dermed UNEs saksgang bare som et forsøk på å trenere saken ytterligere, til tross for at dommene har gått i motpartens favør.

Staten ved UNE har en siste mulighet til å opptre med verdighet i denne saken, og det er ved å gi Farida og familien et positivt vedtak, og få Farida returnert til Dokka snarligst. UNEs håndtering av denne saken er ikke noe Norge som nasjon kan være bekjent av.

Støttegruppa håper at dette kan være med å sette fokus på UNEs umenneskelige og kyniske behandling av et barn gjennom tre år, og at dere kan være med på å få en anstendig slutt på denne saken for Faridas vedkommende, men også unngå at andre barn må igjennom den samme prosessen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media