Ung mann med ny vri på gamle tider

Are Kalvø (27) har ikke peiling på historie. Når han og Ragnar Hovland sammen skal oppsummere begivenhetene de siste tusen åra, kan hva som helst skje. For eksempel at Valgerd Svarstad Haugland dukker opp på Eidsvoll i 1814.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg regner med at vi kommer til å bli historiens svar på Jostein Gaarder, bare morsommere. Alle kommer til å få et nytt syn på historien etter dette, sier Are Kalvø.

Sammen med Ragnar Hovland har han skrevet revyen «Tusen år og like blid», som har premiere på Det Norske Teatret 15. januar neste år. Og Are venter seg en gedigen flopp. - Det viktigste for oss er å være først. Alle andre kommer til å komme med sine oppsummeringer i 1999 og 2000, mens vi er klare i januar 1998. Det er beinhard konkurranse, skjønner du.

Det første skrittet

Det var nytilsatt teatersjef Vidar Sandem som ønsket Are og Ragnar velkommen inn i institusjonsteatret.

- Det rare var at jeg akkurat på den tida gikk rundt og tenkte at «revy, det kunne vært noe». Artig sammentreff, ikke sant?

Ragnar og Are kjente hverandre fra før, de hadde blant annet vært på turné med «Dei nye kapellanane» sammen.

- Det er jo stort å jobbe for et institusjonsteater, så vi tok oppdraget veldig alvorlig. Den første tida gikk med til å ha dårlig samvittighet for at vi ikke kom i gang. Men så fant vi på å ringe til Steffen Kverneland, og det var vi veldig fornøyd med. Da syntes vi liksom at vi var kommet mye nærmere målet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer