Ung plate-engel

Lene Pedersen (17) har laget filmmelodien til Erik Poppes nye film «Rekyl». Musikkvideoen som ble spilt inn i Oslo i går, skal lansere både henne og filmen til høsten.

Hun er ikke den første 17-åringen med platekontrakt i baklomma, men tromsøjenta skiller seg likevel ut. Hun er verken diskodrops, syngedame eller noen ny dance-babe. Lene skriver alle låtene selv, synger som en gud og spiller gitar som en engel. Hun er ikke akkurat «den nye Lisa Ekdahl», men innrømmer at hun liker å lage småpopete viser - som helst skal gå i moll.

- Jeg har fått mange til å felle en tåre eller to, sier hun med et glis.

Allerede som toåring forelsket hun seg i sin første gitar. En ulykkelig affære som endte med at hun gråtende måtte forlate sin kjære i butikken.

- Jeg tror det var derfor jeg ble så opptatt av gitarer, forteller hun.

Engelen

Låta «Unforgivable Sinner» skal markedsføre både henne og ungdomsfilmen «Rekyl». I går var hun sammen med filmregissør Erik Poppe og en liten hær av mennesker for å lage musikkvideo. De var høyt og lavt i Oslo, og det var mange som sperret opp øynene da Lene Pedersen debuterte foran kamera som engel på T-banen.

- Redd meg, St. Peter! kom det spontant fra en av byens slitnere borgere da engelen fra Tromsdalen steg ut på perrongen.

Selv hadde Lene sperret opp øynene et par timer tidligere. Da satt hun og dinglet med beina på taket av Oslo Plaza - 100 meter over trafikk og uteliggere, hverdag og ungdomsgjenger.

Men Lene tar alt på strak arm.

- Jeg var jo godt sikret, vet du, sier 17-åringen.

Lene alene

Unge Pedersen ble «oppdaget» av NRK Nord-Norge i fjor. Siden har det gått slag i slag. De ga henne noen timer alene med gitaren i studio, og ble så imponert over resultatet at de sporenstreks tok kontakt med Virgin-sjef Per Eirik Johansen.

Han falt pladask for musikken til tenåringsjenta, og reiste nordover for å møte både henne og foreldrene. Så var kontrakten i boks. Og nå er Lene alene på Oslo-tur for å lage plate.

- Jeg bruker å spille inn låtene mine på en gammel kassettspiller. Du kan trygt si at det har blitt en annen lyd nå, sier hun fornøyd.

Da får det heller være at hun savner venninnene når det blir kveld på hotellrommet. Det er tross alt ikke bare spøk å være vordende popstjerne.