Ung stjerne med gammelt ansikt

Send spørsmål til hovedpersonen i «Blodsbånd».

(Dagbladet.no): Han ble oppdaget ved en tilfeldighet, han hadde minimalt med skuespillererfaring fra før, men 15 år gamle Nazif Muarremi fra Makedonia er stjernen i Marius Holsts nye film «Blodsbånd».

I dag får filmen terningkast fem av Dagbladets anmelder Inger Bentzrud:

«Marius Holst har tatt kloke valg når det gjelder skuespillere i filmen. Den unge amatøren fra Makedonia som spiller hovedpersonen har et meget uttrykksfullt, nesten gammelt ansikt, som kler hovedrollen», skriver Bentzrud.

Nazif spiller Mirush, som reiser fra Kosovo til Oslo for å finne sin far Bekim (Enrico Lo Verso). Faren har begynt på nytt i Oslo, men har også viklet seg inn i problemer med den albanske mafiaen.

- Jeg ville ikke lage en film om en sønn som har en mor og en far som sliter med tidsklemma, eller om et barn som må reise mellom Trondheim og Oslo for å besøke mamma og pappa. I settingen på Balkan er det en annen kultur som spiller inn, og ting får helt andre konsekvenser, sa Holst til Dagbladet.no da han presenterte filmen på Blått Lerret.

I kveld er det festpremiere på «Blodsbånd», og i morgen kommer Muarremi med tolk til Dagbladet.no for å svare på lesernes spørsmål-