Ung tids tale

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UNGDOMS-DEBATTEN: Svikter ungdommen sin egen virkelighet? Ja, hevder historiker og NRK-journalist Hans-Wilhelm Steinfeld. I ualminnelig unyanserte og generaliserende ordelag maler Steinfeld et bilde av «dagens ungdom» som en gruppe selvopptatte og kunnskapsløse mennesker. Ungdom lurer seg selv til å tro de kan noe, skriver Steinfeld. Han ytrer bekymring over manglende rekruttering til realfag, og over at den økte tilgangen på informasjon gjennom teknologiske medier øyensynlig ikke har gjort noe med ungdommenes evne til å innhente kunnskap. Ungdom sitter, ifølge Steinfeld, «på t-banen med ipoden i øret og SMS-sysler med fingrene sine» Det lykkes ham imidlertid ikke å forklare hvordan dette kan jamstilles med «å svikte sin egen virkelighet». Vår virkelighet er ikke Hans-Wilhelm Steinfelds virkelighet.

Ved å gi innlegget tittelen «Ungdommens virkelighet» stiller Steinfeld urimelige krav til seg selv. Han har, sin imponerende journalistiske karriere og sitt hovedfag i historie til tross, ingen forutsetninger for å kunne definere en hel generasjons virkelighet. Steinfeld kan ikke engang påberope seg retten til å definere sin egen generasjons virkelighet. Hans-Wilhelm Steinfeld kan utelukkende definere Hans-Wilhelm Steinfelds virkelighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer