Ung, ubemidlet kvinne på boligmarkedet

I solidaritetens navn har jeg bidratt med en halv million til leilighetshaiene.

DYRT: Boligblokker på Vestli. «Leieprisene i Oslo gjør det umulig for folk med studielån og ingen penger på bok å leie i sentrum,» skriver kronikkforfatteren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DYRT: Boligblokker på Vestli. «Leieprisene i Oslo gjør det umulig for folk med studielån og ingen penger på bok å leie i sentrum,» skriver kronikkforfatteren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter mange skriverier i avisene om hvor vanskelig det er for unge å komme inn på boligmarkedet, har jeg reflektert litt rundt alle fordelene ved å leie. Etter ni år som leietaker i Oslo har jeg bidratt med cirka 485 000 kroner til rike eiendomsinvestorer. Det har virkelig vært verdt hver krone!

Jeg har ikke foreldre som hadde mulighet til å spare i BSU for meg, eller som kunne stille som kausjonister da jeg flyttet til Tigerstaden, så for meg har det ikke vært et alternativ å kjøpe. Hvis jeg hadde investert i en leilighet i 2003, med den prisstigningen man har sett de siste ni åra, ville jeg ha kunnet betalt ned både studielånet og finansiert et lån til en større leilighet, eller hus når etableringsfasen kommer. Men jeg har hørt at studielån lønner seg, og hvem vil vel egentlig etablere seg?

Til alt hell har det å leie leilighet en rekke fordeler. Jeg har blant annet fått mulighet til å flytte masse. Som student har man ikke råd til å bo i en leilighet alene, så da flytter man ut og inn med venner. Venner som flytter utenlands, innenlands, sammen med kjærester og fra kjærester. Dette gjør at de fleste studenter som leier, flytter mye. Veldig mye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer