Ungdommen nåtildags

Fine «Fuck My Life» er tidsånd på tube.

GENUIN OG REFLEKTERT: Det er samtalene de ti unge hovedpersonene imellom som ligger til grunn for forestillingen «Fuck My Life». Den er slett ikke så hard som tittelen kan gi inntrykk av. Foto: Dag Jenssen / Det Norske Teatret.
GENUIN OG REFLEKTERT: Det er samtalene de ti unge hovedpersonene imellom som ligger til grunn for forestillingen «Fuck My Life». Den er slett ikke så hard som tittelen kan gi inntrykk av. Foto: Dag Jenssen / Det Norske Teatret. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Tidsånden puster i veggene. «Fuck My Life» er unge Norge 2012 kjørt i en blender. I løpet av snaue halvannen time forteller ti Oslo-ungdommer om livene sine, gjennom monologer og iscenesatte dialoger, og litt sang. Bekjennelseskultur, artistdrømmer, spørsmål om seksuelle terskler og erfaringer med flerkultur vispes sammen. Det som kommer ut, er friskt og velsmakende. Fyordene sitter løst, men tittelen kan gi inntrykk av at forestillingen er hardere enn hva som er tilfelle.

Holdt i tømme Ønsket om å møte autentisitet og åpenhet, et annet umiskjennelig trekk ved tiden, gjennomsyrer «Fuck My Life», som er utviklet gjennom og basert på samtaler ungdommene imellom. Et skjermbilde opplyser helt i begynnelsen at de ti på scenen er plukket ut etter en lang prosess, og valgt på grunn av sin vilje og evne til å fortelle om livene sine. Prosjektet er slik ikke spesielt originalt, tidligere har blant annet dokumentarfilmer som «Til ungdommen» og «Konger av Oslo» og TvNorge-serien «Forbindelser» vært ute etter å skape portretter som skal gjøre inntrykk i kraft av å være ufiltrerte. Men «Fuck My Life» skiller seg ut i positiv forstand. Det åpne er holdt i tømme av kvikk og stram regi. Også de delene av materialet som er mørke og tunge behandles med letthet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer