Ungdommer danser til Hitler-trance

Dj Adolfs «Sieg Heil» er blitt festmusikk.

(Dagbladet.no): Når Dj Adolfs nazi-inspirerte trancemusikk kommer på høyttaleren begynner helt vanlige tenåringer å gjøre nazihilsener.

- Det er flere som går opp og danser, og så er det jo noen som viser nazihilsen. Ikke direkte for å være rasistiske, men fordi det hører med til sangen, sier 17 år gamle Elisabeth til NRK Kulturnytt P2.

Hun har vært på flere fester i det siste hvor sanger som «Sieg Heil», «Swastica Remix» og «Juden beseitigen», som på norsk betyr «Likvider jødene» er blitt spilt.

Sampler Hitler

Det er imidlertid ingen som vet hvem det er som skjuler seg bak navnet Dj Adolf eller hvor han kommer fra. Gjør du et raskt søk på nettet vil du finne nettsteder hvor du kan laste ned låtene hans.

Det finnes også både norske og utenlandske bloggere som anbefaler låtene hans, og ifølge kilder NRK P2 har vært i kontakt med tipser norske ungdommer hverandre om Dj Adolfs låter via e-post.

Dj Adolf sampler utdrag av Adolf Hitlers taler og blander det med dansbare trancerytmer. Kult synes tilsynelatende tenåringsungdommene.

Nedslående mener Holocaustsenterets leder Odd Bjørn Fure.

- Det tyder på at de som er involvert i dette ikke forstår betydningen av disse dramatiske historiske hendelser som dette refererer til. Det er trist, mener Fure.

Kontroversielt og forlokkende

Musikkprodusent i P3, Wolfgang Wee, tror årsaken til at tenåringer fester til Dj Adolfs musikk er at den er kontroversiell.

- Bruk av ulovlige ting som Hitler-samples kan være forlokkende nok til å settes på. Man vil være litt gale. Jeg tror det kun er i tenåringsmiljøer at det er \'morsomt\' å høre på dette, uten at man egentlig tenker over hva innholdet er, sier han.

<B>HØYREEKSTREM MUSIKK:</B> Det er ikke noe nytt fenomen med høyreekstrem musikk, men det nye er at denne musikken sprer seg til nye ungdomsmiljøer.