KRITIKERROST: Dagbladets anmelder trillet en femmer på terningen da «Kapernaum» kom ut i fjor. Nå har den norske hovedrollen vunnet «Ungdommens Oscar». Video: Arthaus Vis mer

«Ungdoms-Oscar» til norsk 14-åring

Fikk prisen i posten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

14 år gamle Zain al Rafeea er tildelt «Ungdommens Oscar» for sin hovedrolle i filmen «Kapernaum», en rolle han fikk mens han var på flukt fra hjemlandet Syria.

14-åringen som nå bor i Hammerfest i Finnmark, fikk hovedrollen i filmen ved en ren tilfeldighet på gata i Beirut i Libanon, skriver NRK.

Filmen skildrer livet til gatebarn og barnefamilier godt under fattigdomsgrensa i Libanon. Den fikk stor internasjonal anerkjennelse.

Zain fikk beskjed om nominasjonen for Young Academy Award, kalt «Ungdommens Oscar», for «Breakthrough Performance Award» på telefon. Han visste ikke at han hadde vunnet før postmannen kom med gullstatuen på døra, skriver kanalen.

14-åringen og familien fra Syria ankom Hammerfest august i fjor.

Filmen «Kapernaum» var nominert til Oscar for beste fremmedspråklige film. Prisen gikk imidlertid til Netflix-produksjonen «Roma».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer