SØVNIG: Tyler, The Creator ba publikum om unnskyldning for sin slappe Øya-konsert . Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SØVNIG: Tyler, The Creator ba publikum om unnskyldning for sin slappe Øya-konsert . Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Ungdomsopprør med utgangsdato

Tyler, The Creator gjespet seg gjennom sitt andre Øya-besøk.

KONSERT: Artister går som regel fra småscenen til hovedscenen på festivaler, men i Tyler, The Creator sitt tilfelle har kurven i stedet hellet andre veien. Han kunne selvfølgelig like godt ha entret Vindfruen denne solstrålende Øya-kvelden, men at han i utgangspunktet ble plassert på intime Hagen, er likevel nok et eksempel på at «sjokkrapperens» hype for alvor har begynt å dabbe av.   

Akkurat det føles det som om han merker selv også.   

«Imma jump around and see what happens» starter rapperen som introduksjon til det N.E.R.D.-inspirerte åpningssporet «Deathcamp», før han åpenbart uinspirert og sliten ber om 30 bokser med Red Bull.

«I feel like I'm dying. This is fucking crazy».   

Desverre får han bare én. Den hjelper riktig nok til med å dra opp både «Run» og spredte energilommer utover de 45 minuttene han står på scenen, men i det store og hele virker Tyler like lei denne konserten som hele det oppløste kollektivet Odd Future.   

At han ber om unnskyldning for sin slappe opptreden, hjelper heller ikke for publikummet som har kommet for å oppleve den gamle kaos-starteren i full vigør.   

Likevel er det bare naturlig at den pubertale fandenivoldskheten når et klimaks etterhvert som årene går, og livet ikke lenger føles like håpløst og uinteressant.   

Det var jo ikke akkurat sånn at punken eller hardcoren varte i et tiår heller.   

Og hvis 24 år gamle Tyler selv ikke tror på sitt eget ungdomsopprør lenger, så gjør ingen andre det heller.