«Unge gamle» Marion Ravn har voksesmerter

«Songs From A Blackbird» skal gjøre Marion Ravn til «voksenartist». Kanskje er hun også blitt i overkant satt.

Foto: Isabel Watson
Foto: Isabel Watson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Marion Ravn kan feire 20-årsjubileum som artist før hun fyller 30. Og - de aller beste krefter har vært i sving for at «Songs From A Blackbird» skal gjøre henne til «voksenartist», åtte år etter det mer «girl power»-pregete albumet «Here I Am».

Det var det som skulle gjøre henne stor i USA, i stedet kom hun hjem til Norge og havnet i skyggen av suksessen til M2M-kollega Marit Larsen.

Ormestad og Hell Produsenter på albumet som skal relansere henne er Even Ormestad og Thom Hell, og blant musikerne er David Wallumrød (diverse tangentinstrumenter), Hell (gitarer), Ormestad (bass) og BigBangs Olaf Olsen (trommer/perkusjon) - pluss gjester som Lars Horntveth, Morten Abel og svenske Lisa Miskovsky (på «Home», som hun skrev sammen med Ravn).

«Hver gang vi møtes» Timingen er perfekt. Ravn overrasket nok mange med sine gode tolkninger og reflekterte tanker - ikke minst om tida etter M2M-samarbeidet med Larsen - i «Hver gang vi møtes» i vinter.

Nå skal effekten tas ut.

Annerledes Men TV2-programmet ga ingen rettesnor for hvor karrieren hennes skulle gå videre. Og - det er en ganske annerledes Ravn som trer fram på «Songs From A Blackbird», en Ravn som er vanskelig å sette i bås. Hun nærmer seg for eksempel Larsen sjangermessig i en sang som åpningen «Start Over».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.