FALSK ALARM: En epost med tilbud om å komme på audition til «Skam» på NRK, er nå i omløp. Den er falsk, melder NRK. Foto: NRK
FALSK ALARM: En epost med tilbud om å komme på audition til «Skam» på NRK, er nå i omløp. Den er falsk, melder NRK. Foto: NRKVis mer

«Skam» med falsk audition

Unge jenter lokkes til falsk «Skam»-audition

NRK politianmelder saken.

(Dagbladet): NRK-serien «Skam» har tatt Norge med storm og gjorde seriens hovedpersoner til stjerner over natta. Å få en rolle i TV-suksessen står høyt på lista for mange unge skuespiller-spirer, skriver Se og Hør.

Dette har noen nå prøvd å utnytte.

Tirsdag avslørte NRK at en falsk e-post utgir seg ut for å være en invitasjon til å prøvespille for den populære ungdomsserien.

Kanalen politianmelder nå saken.

- Én ting er at det kan skade NRKs rennommé og troverdighet, men det mest alvorlige er at unge jenter i verste fall blir lurt inn til Oslo på en falsk audition, der de kan bli utnyttet, sier NRKs advokat Kari Anne Lang-Ree til NRK.

 - HVA BETYR NKVO?  Vi besøkte Hartvig Nissens skole, hvor deler av den populære NRK-serien «Skam» blir filmet, for å spørre elevene der om de kjenner igjen begrepene fra serien. Video: Bjørn Langsem /Klipp: NRK Vis mer

Tips fra publikum

I e-posten oppfordres unge, slanke jenter som snakker østlandsk til å søke. De blir videre bedt om å sende bilde av seg selv for å bli med i betraktningen til det som beskrives som «en relativt stor rolle i siste episode» av serien.

P3s redaktør Håkon Moslet mottok mange tips fra publikum om den falske e-posten. Selv om han ikke synes e-posten virker troverdig, har han full forståelse for at unge og håpefulle kan bli lurt.

- Bakteppet er at det har vært et voldsomt påtrykk for å få roller i «Skam». Vi har hatt åpne auditions både før sesong 1 og 2. Personlig synes jeg ikke e-posten er troverdig, blant annet fordi vi aldri bruker vikarbyråer til rekruttering. Dessuten står det at man søker skuespiller til sesong 2, og den er jo over, sier Moslet til NRK.

- Men det er ikke rart om unge håpefulle skuespillere tror e-posten er ekte. «Skam» er jo en svært populær serie.

PÅTRYKK: Redaktør Håkon Moslet mener eposten ikke er troverdig, men skjønner likevel hvorfor unge jenter lar seg lure. (Foto: NRK)
PÅTRYKK: Redaktør Håkon Moslet mener eposten ikke er troverdig, men skjønner likevel hvorfor unge jenter lar seg lure. (Foto: NRK) Vis mer

Krevende scener

Her er den falske e-posten:

«På vegne av NRK VIKAR NORGE (NRK DRAMA sitt eget produksjonsselskap) søkes det etter en skuespiller til å medvirke i den siste episoden av den nå pågående sesong 2 av SKAM / NRK grunnet frafall av allerede castet skuespiller.

Du må være en jente mellom 18 og 24 (gjerne noe lavere spillealder). Normalt utseende, slank/trent figur. Du bør beherske østlandsdialekt / varianter av østlandsdialekter flytende, og kunne raskt sette deg inn i en rolle. Det er snakk om en relativt stor rolle i den siste episoden, med en god del replikker og linjer. Samt litt krevende (mentalt) scener. Innspilling skjer i Oslo Fredag 28 og Lørdag 29 Oktober. Reise til og fra og opphold dekkes av NRK Drama (innenfor Norge). Lønn etter avtale.

Fortløpende utvelgelse.

For interessende send en epost MED oppdaterte bilder og nøkkelinformasjon om deg som svar på denne e-post.

NRK Drama

Vikar og Produksjon

NB!

Denne epost er å anse som konfidensiell, og dets innhold skal ikke deles med tredjeparter»

(Denne saken ble opprinnelig publisert på Seoghør.no)

REALISTISK? Hvor realistisk er NRK-serien «SKAM»? Kjenner Hartvig Nissens-elevene seg igjen i karakterene? Og arrangeres det virkelig hooke-fester? DBTV møtte elevene ved «SKAM»-skolen for å få svar. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
‹‹SKAM-NOORA››: Hør Josefine Pettersen fortelle om da politiet ikke trodde på henne da hun sa at hun ikke het Noora og ikke var 16 år. Video: NRK Vis mer