DEBATT

Unge kan avskaffe fattigdom

Det finnes 1,8 milliarder unge i verden. Det er mer enn noen gang før. Investering i utdanning og helse vil forme de unges liv og vår felles framtid.

UNGT HÅP:  Fredsprisvinneren Malala Yousafzai er en av gjestene som kom til Oslo i går for å delta på regjeringens internasjonale konferanse om utdanning. Foto: NTB scanpix
UNGT HÅP: Fredsprisvinneren Malala Yousafzai er en av gjestene som kom til Oslo i går for å delta på regjeringens internasjonale konferanse om utdanning. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Historien har vist oss at de unges energi, kreativitet, talent og potensial kan være en unik og viktig drivkraft for velstand og framgang.

Øst-Asia viste verden hva en utdannet, styrket og arbeidende ung befolkning kan utrette. Tilstrømningen av unge inn i arbeidsstyrken, kombinert med utdanning og fallende fødselsrater, som følge av økt tilgang til frivillig familieplanlegging, førte til et økonomisk mirakel i Øst-Asia.

Øst-Asias demografiske overgang banet vei for et demografisk utbytte, som i årene mellom 1965 og 1995 førte til at gjennomsnittlig inntekt per innbygger økte i takt med den voksende østasiatiske økonomien. Ingen annen region har opplevd den samme imponerende økonomisk veksten eller utbytte i form av mindre forskjeller. Denne suksessen har vært en viktig drivkraft for verdensøkonomien og for velstandsøkningen generelt.

Forskning gjort av UNFPA viser at mange land nå har den samme muligheten til å følge denne veien mot suksess. I hele 59 land, der alle er utviklingsland, finner den samme demografiske overgangsperioden sted, eller den vil gjøre det snart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.