DEBATT

Debatt: Boligmarkedet

Unge må leie dyrt og dårlig i et spinnvilt leiemarked

Er det et gode at det har blitt så ettertraktet å investere i bolig? Ikke for oss unge.

TAPER: Vi taper konkurransen mot investorer som går inn og overtar markedet, men heller ikke næringslivet tjener på at det er mer gunstig å investere i bolig enn i næring som skaper arbeidsplasser, skriver innsenderen. Foto Lars Eivind Bones / Dagbladet
TAPER: Vi taper konkurransen mot investorer som går inn og overtar markedet, men heller ikke næringslivet tjener på at det er mer gunstig å investere i bolig enn i næring som skaper arbeidsplasser, skriver innsenderen. Foto Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Hvorfor godtar vi at spekulanter har overtatt boligmarkedet mens vi unge selv sitter på utsida og ser inn? Det trenger ikke være sånn. Men fordi de som styrer mener at markedet regulerer seg selv best, så går det utover det som har mest å si for tryggheten og livskvaliteten vår; at vi har et hjem, et sted å bo.

I år er det lokalvalg. Det er på tide at vi stiller krav til politikerne; hvordan vil de gi oss muligheter på boligmarkedet. Jeg finne meg ikke lenger i at unge må leie dyrt og dårlig i et spinnvilt leiemarked, og spare i år etter år for å komme i nærheten av å få kjøpt en egen bolig.

I en velferdsstat må alle ha rett til utdanning, arbeid, helse og bolig. Det er grunnleggende behov som gir trygghet. Hvordan du bor får konsekvenser for andre områder i livet. Barn som vokser opp så trangbodd at det ikke er mulig å ta med venner hjem, får færre muligheter sosialt. Studenter som er tvunget til å leie dyre leiligheter, må jobbe for å betale husleia i stedet for å studere. Par som skal kjøpe sin første bolig og må konkurrere med investorer, taper i budrundene og må leie når de kunne kjøpt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer