DEBATT

Debatt: Legalisering

Unge misforstår begrepet avkriminalisering

Vi er bekymret for at effekten ved en rusreform delvis skal viskes ut. Derfor er det viktig at politikere og andre som snakker om reformen, er klar på at avkriminalisering ikke er legalisering. Forbudet skal ligge fast.

FOR ENKELT: Sannsynligheten for at vi får bukt med de organiserte kriminelle miljøene i Norge ved en legalisering er nok ikke større her enn andre steder i verden. Det blir for enkelt å tro at et lovlig regulert salg vil ha en slik effekt, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock
FOR ENKELT: Sannsynligheten for at vi får bukt med de organiserte kriminelle miljøene i Norge ved en legalisering er nok ikke større her enn andre steder i verden. Det blir for enkelt å tro at et lovlig regulert salg vil ha en slik effekt, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet 22. juli beskylder Carl-Erik Grimstad politiet for å innskrenke den offentlige rusdebatten. Norsk narkotikapolitiforening er ikke enig i dette. Vi er heller ikke enig i at legalisering på noen måte vil løse de utfordringene vi har med narkotika i landet vårt.

Debatten rundt den pågående rusreformen er viktig. Regjeringen har satt ned et utvalg, som skal finne ut hvordan vi skal løse en avkriminalisering, hvor man vil flytte reaksjonene for bruk og besittelse av narkotika til eget bruk, over til helsevesenet. Politiet ønsker på ingen måte å innskrenke den offentlige debatten omkring dette, men vi må kunne få uttrykke bekymring for det som framstår som uønskede konsekvenser i kjølvannet av den. Det er tross alt vi som står i dette daglig, sammen med andre samarbeidende etater.

Debatten rundt rusreform og avkriminalisering er forvirrende for mange. Etter å ha lest kronikken til Grimstad, kan jeg forstå om forvirringen forsterkes. I det som er ment som en kritikk av at politiet innskrenker den offentlige debatten om avkriminalisering, framstår det som at deler av essensen er hvordan en legalisering vil løse narkotikakriminaliteten i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer