Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Unge Morse gjør ikke skam på opphavet

Feelgood fra Oxford som vanlig.

Shaun Evans spiller rollen som den unge inspektør Morse. Foto: ITV Global Entertainment
Shaun Evans spiller rollen som den unge inspektør Morse. Foto: ITV Global Entertainment Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-ANMELDELSE: Stilfulle inspektør Morse - i sin vinrøde Jaguar, lyttende til klassisk musikk og alltid på jakt etter å løse intrikate mordmysterier i universitetsbyen Oxford - ble en gedigen suksess verden over, også i Norge. 

Etter at Morse ble historie, serie basert på bøkene til Colin Dexter, gikk det ikke lenge før kanalen ITV ville melke mer ut av krimfeelgood-konseptetet. Den første spin off-serien ble «Lewis», spin off to «Den unge inspektør Morse» som nå er i gang med sesong tre som det norske påskefolket kan hygge seg med.

Her er det ikke mye nytt og revolusjonerende, det er peiskoskrim tuftet på solid britisk fagkrimarbeid. Det ingen bestialske nærbilder av døde kropper (selv om det første liket er makabert nok liggende i skogen) eller unødvendige anatomiske dypdykk på obduksjonssalen eller jagende action.

Sesong tre består av fire epsioder og den starter med at den unge inspektøren er suspendert fra Oxford-politiet, men han klarer ikke å holde seg unna når en ung jente forsvinner fra et spøkelestog, i en fornøyelsespark, og seinere blir funnet drept. 

Hovedrollen som Morse spillers som vanlig stødig av Shaun Evans, han som også nå har et nært og tett forhold til den erfarne og sympatiske kollegaen, Fred Thursday (Roger Allam). Et perfekt radarpar i dannet konfeksjon.

Unge Morse gjør ikke skam på opphavet. Serien er et avslappet drama med en fascinerende tidskoloritt satt til England 1967. De fleste klassiske, akademiske elementene fra universitetsbyen er med, slik at vi over en viss alder får lyst på en on the rocks.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart