DEBATT

Debatt: Islamsk Råd Norge

Unge muslimer må få et nytt Islamsk Råd

I ei tid med økende islamistisk og sekterisk terror og mord i Europa, er behovet for en norsk, humanistisk islam mer aktuelt enn noensinne.

MØTTE STATSRÅDEN: Generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge og advokat Are Aurlien på vei til sin egen pressekonferanse på Bristol etter møtet med kulturministeren 4. april om rådets rolle som dialogpartner og paraplyorganisasjon for muslimer i Norge. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
MØTTE STATSRÅDEN: Generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge og advokat Are Aurlien på vei til sin egen pressekonferanse på Bristol etter møtet med kulturministeren 4. april om rådets rolle som dialogpartner og paraplyorganisasjon for muslimer i Norge. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I vår har man vært vitne til stor mediedekning og omfattende offentlige diskusjoner i kjølvannet av Islamsk Råd Norge (IRN) sin ansettelse av en nikab-bærer, og IRN ser nå tilsynelatende ut til å rakne i sømmene.

Situasjonen i dag fordrer nye typer muslimske paraplyorganisasjoner og en frisk tilnærming til samarbeid med storsamfunnet. Dette fordi det i dag er langt større bredde og variasjon i de muslimske miljøene, enn tilfellet var i 1993 da IRN ble stiftet. Ikke minst vokser det opp unge, norske muslimer som ikke føler seg hjemme i de etablerte moskémiljøene, der kulturen og sedvanen ofte bærer preg av opprinnelseslandet til de som stiftet moskeen eller menigheten. Det er spesielt disse unge muslimene som er på leting etter et miljø de kan kalle sitt eget, noe dagens IRN ikke er i stand til å tilby.

Unge norske muslimer må få et nytt Islamsk Råd i tråd med verdiene i det norske samfunnet. Og ikke minst en islam for vår tid, en islam tuftet på menneskerettigheter, toleranse og inkludering – en norsk islam. En islam som kan fungere som et korrektiv, og enda viktigere, gi de unge norske muslimene et alternativ til reaksjonære grupper som Islam Net.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer