Unge næringslivsfolk øker tilbudet av etterspurt bok

En gruppe næringslivsfolk sørger nå for at flere skal få lese Hege Storhaugs bok «Islam: Den 11. landeplage».

SAMFUNN: Lang ventetid på biblikotekene har fått unge næringslivsfolk til å kjøpe 1000 bøker av Hege Storhaugs "Islam. Den 11.landeplage" .
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SAMFUNN: Lang ventetid på biblikotekene har fått unge næringslivsfolk til å kjøpe 1000 bøker av Hege Storhaugs "Islam. Den 11.landeplage" . Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Finansavisen): – Det er 47 på venteliste, opplyser Bekkestua bibliotek i Bærum, som har åtte eksemplarer av boken «Islam: Den 11. landeplage» til utlån

På Deichmanske bibliotek i Oslo må man også smøre seg med tål­modighet, skriver Finansavisen i dag.

– Vi har totalt 24 eksemplarer av boken og 222 på venteliste, opplyser Deichmanske.

Nice-terror utløste initiativet

Da boken ble lansert, var det for sent å søke om støtte fra Kulturrådets innkjøpsordning. Eksemplarene som i dag er til utlån er kjøpt inn av bibliotekene individuelt.

Tilbudsmangelen har fått en gruppe næringslivsfolk til å bla opp 135.000 kroner for 1.000 bøker som skal distribueres til landets biblioteker, som en kompensasjon, skriver avisen.

Finansavisen har en kopi av kvitteringen for pengeoverføringen som har foregått via advokat Trond Ellingsen i Asker, til forfatteren Hege Storhaug.

Medlemmene vil ikke ha sine navn på trykk.

– Det er nettopp derfor de benytter seg av advokat, opplyser advokat Ellingsen til Finansavisen.

Frykter konsekvenser

– Grunnen til at vi ønsker å være anonyme er at islam er den eneste saken man ikke kan ytre seg kritisk om uten at det medfører negative konsekvenser for en selv og ikke minst sin familie, sier representanten for gruppen.

Han begrunner det med at man lett blir et offer for stigmatisering og risikerer å bli satt i bås med ekstreme krefter, og at det kan få konsekvenser for jobb og forretninger.

– Mange av oss reiser til islamske land i forbindelse med jobb. Å bli knyttet til et slikt initiativ kan få negative konsekvenser som visum­nekt og annet, sier han til Finansavisen.

48.000 eksemplarer

Forlegger Alf Bergli i Kolofon forlag, som gir ut boken, opplyser til Finansavisen at det er trykket 48.000 eksemplarer i 16 opplag.

I avtalen med initiativtagerne har Storhaug inngått en avtale om 100 kroner pr. bok for 1.000 bøker samt 35.000 kroner for innhenting av adresser og bib­liotekdistribusjon, skriver Finansavisen.

Selv opplyser Storhaug til avisen at hun i snitt har sittet igjen med rundt 50 kroner pr. solgte bok, noe som så langt har gitt inntekter på rundt 2 millioner kroner.

Flere økonominyheter

Senker kostnadene så kraftig at alle kan kjøpe Tesla
Tror på rekordhøy oljeproduksjon i Russland
Norsk Hydro tjente én milliard mer enn ventet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer