Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Unge poeter på universitetet

Fredag leste Skolekammer-poetene Ingrid Brækken Melve (16) og Julianne Yang (15) dikt på NTNU i Trondheim. Til stor applaus.

Diktlesinga var del av en presentasjon Dagbladet.no gjorde av Diktbasen under læringskonferansen NKUL. Julianne leste «paranoid», som ble månedens dikt i november, og Ingrid leste januardiktet «Virkelighetsvannet del 1. Da Svartskjell kom».

- Jeg klarte det, jeg, skriver Julianne om opplevelsen i nettdagboka si.

- Det gikk bra. Hele diktlesingsgreia gikk helt topp, det var flott, det var supert, og det var akkurat som jeg hadde håpet det skulle være, fortsetter hun.

Inspirert

Ingrid fortalte at diktlesinga var et påskudd for endelig å skrive «Virkelighetsvannet del 2. Algeteppet», som du kan lese i Skolekammeret. Det skrev hun kvelden før opptredenen på NTNU.

Julianne forteller videre på hjemmesida si:

- Alt var liksom som det skulle være. Jeg leste så bra som jeg kunne tror jeg, og det gikk også kjempebra med Ingrid, og alt gikk flott, fine folk som lyttet også. Interesserte. Jeg fikk spørsmål om hvorfor jeg hadde skrevet diktet, hva jeg la i det og slikt. Jeg er faktisk overrasket. Over at det faktisk finnes mennesker i verden som kan være så interessert i min lyrikk.

Vi som var til stede synes at Julianne og Ingrid fortjener skryt! Tusen takk for at dere stilte opp!

Les mer om Julianne og Ingrid!

LESTE DIKT: Julianne Yang (til venstre) og Ingrid Brækken Melve leste diktene sine på NTNU.
... og etterpå fikk de roser.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media