- Unge utsettes for mer press enn før

Eksperter mener det er mer press på unge enn noensinne.

DELER ÅPENHJERTIG:  Jeanett (21 år), Camilla (23 år), Raja (19), Thea (18), Henriette (15), Martine (18) og Tringa (20) forteller åpent om hvordan det er å være ung jente og slite med prestasjonspress i «Sykt perfekt» på TV 2. 
Foto: TV 2
DELER ÅPENHJERTIG: Jeanett (21 år), Camilla (23 år), Raja (19), Thea (18), Henriette (15), Martine (18) og Tringa (20) forteller åpent om hvordan det er å være ung jente og slite med prestasjonspress i «Sykt perfekt» på TV 2. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Psykolog Tillmann von Soest har jobbet med temaer knyttet til skjønnhet- og kroppspress. Han sier det er vanlig å knytte selvfølelse til eget utseende, men i ulik grad. Kvinner er oftere opptatt av å tilpasse seg det rådende skjønnhetsidealet enn menn.

TV 2 setter denne våren fokus på presset unge jenter opplever i dag, gjennom serien «Sykt perfekt», som starter 13. januar.

Dagbladet har snakket med Raija Alice Nordseth (19) som figurerer i serien, og som forteller at hun bruker omlag 90 prosent av døgnets våkne timer på utseende.

Mange faktorer - Utseendefokuset har både blitt mer omfattende og mer uoppnåelig enn før. På 1960-tallet var det kvinner med former som var idealet. I dag har det gått mer i retning av uoppnåelige idealer, som at man for eksempel skal være sylslank, men også ha store bryster, sier han.

Han mener det er vanskelig å peke på én enkelt faktor til hvorfor utseende har blitt så viktig, men peker blant annet på effekten av  medier, sosiale medier og bilder av retusjerte toppmodeller.

Stort press - Har du råd til unge jenter som sliter med dette?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer