MINDRE DETTE OG MER TREKLEMMING: Butikker i Oslo sentrum må legge ned på grunn av fjernede parkeringsplasser. Det går helt fint, mener Marie Røssland.
MINDRE DETTE OG MER TREKLEMMING: Butikker i Oslo sentrum må legge ned på grunn av fjernede parkeringsplasser. Det går helt fint, mener Marie Røssland.Vis mer

På kornet:

Ungene dine trenger ikke Ralph Lauren-klær fra Steen & Strøm. De trenger ei framtid

Ungene dine kan arve det naboen har vokst ut av, og dere kan heller bruke tida deres på å dra ut i skogen for å klemme trær.

Meninger
  • På kornet er et daglig skråblikk fra Dagbladets journalister.

I helga kunne Nettavisen fortelle om at flere barnebutikker i Oslo sentrum legger ned. Årsaken skal, ifølge avisa, være at 350 parkeringsplasser er fjernet i sentrum.

- Først forsvant parkeringene, og så forsvant kundene. Jeg tror du kan si det sånn, sier tidligere butikksjef for Ralph Lauren Kids på Steen & Strøm.

Det er en av flere sko- og klesbutikker for barn som har måtte legge ned siden parkeringsplassene forsvant i fjor, flere av disse bare på det luksuriøse stormagasinet ved Karl Johan.

Omkjøring og veiarbeid har heller ikke bidratt økonomisk, skriver Nettavisen. Handel på nett nevnes så vidt som en årsak, men her kan en forretningsmann fortelle at det ikke har hatt noe å si for deres butikk på Strømmen Storsenter. For der har de et stort parkeringshus.

Nå skal vi ikke tulle med folks arbeidsplasser, men kan vi virkelig si at verden har blitt et dårligere sted fordi butikker som selger sko og klær til barn på et stormagasin midt i sentrum av Oslo må legges ned?

Nei, snarere tvert imot.

Må du på død og liv kjøre bil for å kjøpe klær til ungene dine, kan du vel like gjerne kjøre til Strømmen, eller hvilket som helst annet kjøpesenter utenfor sentrum? Da slipper du både omkjøring og leting etter parkeringsplasser.

Om du har veldig lyst til å ta med ungene dine på luksusshopping i byens travle gater, kan du også ta bane, trikk eller buss.

Eller, så kan du kjøpe det på nett, og få det fraktet hjem i posten.

Aller helst burde du ikke gjøre noen av delene. Ungene dine kan arve det naboen har vokst ut av, og dere kan heller bruke tida deres på å dra ut i skogen for å klemme trær.

Sannheten er at ungene dine ikke trenger Ralph Lauren-klær fra Steen & Strøm. De trenger ei framtid. Ei framtid uten luftforurensning og voldsomme klimaendringer.

Det tjener alle på. Også tidligere butikksjefer ved nå nedlagte butikker.