Ungjentene ødelegger for Bond

Vampyrdrama til topps.

(Dagbladet.no)
Vampyrfilmen «Twilight» gjorde et enormt innhugg på amerikanske kinolister i sin åpningshelg. Filmen spilte inn over 70 millioner dollar og knuste all konkurranse.

«Twilight» er basert på bokserien til Stephanie Meyers, som har solgt 17 millioner bøker, og har ervervet seg en enorm fanskare verden over. Men ingen hadde likevel trodd at filmen, som bare kostet 37 millioner å spille inn, skulle gjøre så stor suksess.

Disney måtte se seg slått
Disney hadde premiere på sin nye animasjonsfilm «Bolt» denne helgen, og måtte se seg grundig slått av vampyrene. Med bare 27 millioner inntjent i åpningshelgen, kan ikke Disney si seg helt fornøyd, og de gir «Twilight» skylda.

- Hvis vampyrsagaen ikke hadde åpnet samtidig som oss, ville vi definitivt fått en bedre åpning, sier Disney talsmann Chuck Viane til CNN.

«Bolt» havnet på en tredjeplass på kinolistene med sine 27 millioner. «James Bond: Quantum of Solace» fortsetter å tjene inn penger og kapret andreplassen bak «Twilight».

Oppfølger planlagt
Hele 75 prosent av alle som så «Twilight» i helgen var jenter, kjærlighetshistorien mellom vampyren Edvard og den alminnelige jenta Bella har virkelig grepet tenåringsjentene. Den forbudte kjærligheten mellom de to utgjør en frodig historie mange biter seg merke i.

Med «Twilights» enorme suksess er det kanskje ikke rart at en oppfølger basert på bok to i bokserien, «New Moon», allerede planlegges. Tenåringsjenter verden rundt er sikkert glad for at kjekkasvampyren Robert Pattison også blir med videre i oppfølgeren.

Det er ikke bare filmen om vampyrene som gjør det bra, soundtracket til filmen topper også salgslistene. Twilight er den første filmen siden Eminems «8 Mile» som topper både filmmusikk og boxoffice-listene.

Kvinnelig regissør inn i historiebøkene
Catherine Hardwick nyter også anerkjennelsen av å være den mest innbringende kvinnelige regissør noensinne.

Hardwick, som også står bak filmer som «Lords of Dogtown» og «Thirteen», håper at hennes suksess kan inspirere jenter til å satse på en karriere som filmskaper.

«Twilight» har premiere på norske kinoer i januar, og premiere ble fremskyndet grunnet store protester fra norske fans som ikke ville vente lenger.

- Det har aldri skjedd at vi har endret premieredato som vi gjør i dette tilfellet, sa Tom Erik Koloseter, markedssjef i Nordisk filmdistribusjon, til Dagbladet.no i forrige uke.

Den norske kinolista finner du her