Ungkar med suksess

Natt til mandag hedret amerikanske tv-stjerner seg selv under Emmy-utdelingen. Den store vinneren ble ungkaren Frasier, som kom til festen med to vakre kvinner ved sin side.

Komedien «Frasier» satte ny rekord under søndagens Emmy-utdeling i USA. For femte år på rad ble tv-serien om ungkaren og radio-psykologen hedret med flere av de mest ettertraktede prisene.

- Dette er en historisk begivenhet for komedie-genren, og jeg er utrolig glad for at vi har vunnet prisen for beste tv-serie for femte år på rad, sa Kelsey «Frasier» Grammer i sin takketale. Han vant også prisen for beste mannlige komiskuespiller.

Helen Hunt fikk tilsvarende pris for sin rolle i komedien «Mad About You», mens Christine Lahti fra «Chicago Hope» fikk med seg en Emmy for beste skuespiller i en dramaserie.

Etter å ha blitt nominert til prisen for beste bi-rolleinnehaver for tredje året på rad kunne en lykkelig Lisa Kudrow endelig motta heder og ære for sin rolle som Phoebe i «Friends».

Søndagens Emmy-utdeling var den 50. i rekken, og amerikansk tv visste å feire seg selv i et gnistrende show som varte i over fire timer.

Og vinnerene er...

Komedie

Beste komedie: Frasier
Beste mannlige skuespiller, komedie: Kelsey Grammer, Frasier
Beste kvinnelige skuespiller, komedie: Helen Hunt, Mad About You
Beste mannlige birolle, komedie: David Hyde Pierce, Frasier
Beste kvinnelige birolle, komedie: Lisa Kudrow, Friends
Drama

Beste dramaserie: The Practice
Beste mannlige skuespiller, drama: Andre Braugher, Homicide: Life On the Street
Beste kvinnelige skuespiller, drama: Christine Lahti, Chicago Hope
Beste mannlige birolle, drama: Gordon Clapp, NYPD Blue
Beste kvinnelige birolle, drama: Camryn Manheim, The Practice

UNGKAR: ...men bare på film. Kelsey Grammer ankommer Emmy-utdelingen med datteren Spencer (t.v.) og kona Camille (i midten).