KOMMENTARER

Ungpikeheltens hevn

Omsider er Leonardo diCaprio (41) Oscar-favoritt.

UTFORDRER SEG SELV: Leonardo diCaprio har alltid valgt utfordrende roller, og slik bidratt til å holde den seriøse voksenfilmen i live. Nå er han omsider Oscar-favoritt. Foto: Wenn / Scanpix.
UTFORDRER SEG SELV: Leonardo diCaprio har alltid valgt utfordrende roller, og slik bidratt til å holde den seriøse voksenfilmen i live. Nå er han omsider Oscar-favoritt. Foto: Wenn / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være hardt å bli elsket så høyt. En gang var 41-åringen Leonardo diCaprio globale tenåringsjenters felles crush. Det er en populærkulturell stilling som utlyses med jevne mellomrom, som har sine klare kriterier: Søkere må helst ha bølgende hår, plettfri hud, mørke øyenbryn, sjelfulle øyne, og en evne til å snakke uanstrengt og lengtende om følelsene pikepublikummet higer etter å høre om. På nittitallet var det ingen som fylte denne rolle til fulle like godt som diCaprio. Under en kinovisning av «Romeo + Julie» fra 1995 var det musestille i scenene da diCaprio fylte lerretet, før salen brøt ut i oppskjørtet hvisking i sekundet han forsvant ut av bildet.

Også den gang var det klart at han var en god skuespiller. Skjønt de som medga dette, kastet gjerne på et «men» før innrømmelsen. Han er den han er. Men han er god. Men under søndagens Golden Globe-utdeling var det diCaprio som fikk prisen for beste dramaskuespiller, for den heftige overlevelsesfilmen «The Revenant», og dermed umiddelbart ble ansett som favoritt før den kommende Oscar-utdelingen. Etter mange år med tunge, sammensatte hovedroller og fire nominasjoner, kan det være Romeos tur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer