Ungt norsk i New York

De norske bandene Wibutee, Krøyt, Håkon Kornstad Trio og Spacebopcircus er klare for The Bell Atlantic Jazz Festival i New York i juni neste år.

100000 støttekroner fra Utenriksdepartementet har gjort det mulig å akseptere invitasjonen fra New York. Martin Revheim, leder av Oslo-klubben Blå og koordinator for det norske framstøtet, opplyser at den siste nødvendige subsidieringen ennå mangler.

Men en støttekonsert på Blå, en forventet bevilgning fra Norsk jazzforum og sponsorbistand fra Eksportrådet vil få prosjektet på vingene.

New York-klubben The Knitting Factory står bak Bell Atlantic Jazz Festival som arrangeres i Washington, Philadelphia og Boston. Deretter flytter den til New York. Invitasjonen til de norske musikerne kom etter at klubbens Mary Noelle Dana hørte dem under Ungjazzfestivalen i Ålesund i høst. Revheim forteller at det arbeides for å få ytterligere et norsk eller skandinavisk band til New York. Arrangørene ønsker seg i så måte et band som representerer en noe annerledes stil, for å gi den norske representasjonen større musikalsk bredde.