Unik mulighet til å sikre ulven

Ulven er en del av vår natur, og da må vi også gi den et stykke av Norge.

ULVENS OVERLEVELSE: - Skal vi bare tillate litt over tjue ulver i Norge, mener WWF at de må få et prioritert område hvor de kan leve - om vi skal sikre deres langsiktige overlevelse, skriver Tine Marie Hagelin. Foto: Ole C. H. Thomassen/Dagbladet
ULVENS OVERLEVELSE: - Skal vi bare tillate litt over tjue ulver i Norge, mener WWF at de må få et prioritert område hvor de kan leve - om vi skal sikre deres langsiktige overlevelse, skriver Tine Marie Hagelin. Foto: Ole C. H. Thomassen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROVDYR: Hovedstadsfolket har denne våren fått oppleve ulv på nært hold, både på Nesodden og i Østmarka. Å se vill ulv i norsk natur er en sjelden opplevelse, og det gleder WWF at slike møter er blitt omtalt som spennende, ufarlige og ikke minst positive. Ulvesonen trygget ulvens ferd innom hovedstaden, og lot den vandre inn i Sverige i ro og fred.

Samtidig er WWF bekymret for ulvens framtid i norsk natur. Den er et av Norges mest sjeldne og kritisk truede rovdyr. Det lever faktisk mindre enn 25 helnorske ulver i landet vårt. Snart blir det avgjort om den politisk bestemte ulvesonen skal fjernes eller ikke. WWF har sammen med Foreningen Våre Rovdyr, Naturvernforbundet og Framtiden i våre hender sendt våre innspill til ulvesoneutvalget hvor vi krever at ulvesonen opprettholdes og utvides i nord til også å inkludere deler av Rendalen.

En kan undre seg over hvorfor en miljø- og naturvernorganisasjon går i bresjen for å beholde en menneskeskapt ulvesone, i stedet for å ønske ulven velkommen over hele landet. I utgangspunktet er ikke WWF tilhenger av soneinndelinger, hvor man plasserer rovdyra i et område som er definert av politiske streker på kartet. Slike menneskeskapte grenser er ikke forståelig for andre arter, så det er ikke overraskende om ulven plutselig befinner seg utenfor sitt tildelte område. I dag er deler av Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold ulvens territorium, hvor den i alle fall på papiret er fredet. Men trår den feil, bokstavelig talt, er den plutselig fredløs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer