Anmeldelse: «Min mor var besatt»

Unik rapport fra helvete

Danske Peter Øvrig Knudsen ville skrive om morens psykiske lidelse, depresjonen. Det tok nesten livet av ham.

DEMONISK MØRKE: Danske Peter Øvig Knudsen skriver om å vokse opp med en psykisk syk mor. Skrivearbeidet blir livstruende. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
DEMONISK MØRKE: Danske Peter Øvig Knudsen skriver om å vokse opp med en psykisk syk mor. Skrivearbeidet blir livstruende. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Panikken tar meg. Jeg reiser meg og traver fortvilet gjennom huset, overbevist om at jeg aldri vil klare å skrive ferdig boka om moren min, ja, plutselig vet jeg at jeg aldri vil skrive den eller noen som helst annen bok. Jeg er ferdig som forfatter.»

Det er et pinefullt øyeblikk for Peter Øvrig Knudsen da han erkjenner dette i dokumentaren «Min mor var besatt».

Den danske forfatteren vil skrive bok om morens depresjon, men møtet med de psykiatriske journalene hennes blir tøft. Han blir selv deprimert og ender på lukket avdeling.

Monstermor

Knudsen vil flere ting med boka: Han vil skrive om moren, om depresjon og hvordan det har preget ham å vokse opp med en psykisk syk mor. Han vil også gi et bilde av generasjonen kvinner moren tilhører. Knudsen starter med å fortelle om lettelsen han føler da moren dør i 2016. For ham var hun «et uhyre».

På et øyeblikk kunne hun skifte natur, fra brødskivesmørende mor til en demonisk skikkelse. Som voksen forfatter prøver Knudsen å forstå henne. Han leser journaler, oppsøker leger og psykologer. Underveis blir han mørkere og mørkere til sinns. Knudsen har vært deprimert før, men aldri som dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer