Unike fotoskatter funnet på loftet

Velkommen inn i Lee Millers fantastiske fotounivers.

PABLO DEN STORE: Lee Miller fotograferte ofte Picasso, også da hennes mann, Roland Penrose, skrev biografien om kunstneren. Lee Miller, Picasso, Villa la Californie, Cannes, France 1956. © Lee Miller Archives, England, 2019. Alle rettigheter forbeholdt www.leemiller.co.uk
PABLO DEN STORE: Lee Miller fotograferte ofte Picasso, også da hennes mann, Roland Penrose, skrev biografien om kunstneren. Lee Miller, Picasso, Villa la Californie, Cannes, France 1956. © Lee Miller Archives, England, 2019. Alle rettigheter forbeholdt www.leemiller.co.uk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvis vi kunne omskrevet vår korte fotografihistorie ville vi gitt en rekke kvinnelige og ikke-hvite fotografer mere plass. Det er mange som har blitt oversett men fotografen Lee Miller er heldigvis et av unntakene. Hele to utstillinger med Miller åpnet nettopp i Norge, den ene på Shoot Gallery i Oslo, og den andre på Preus Museum i Horten.

Millers barnebarn, Ami Bouhassane, deltok på begge åpninger og er glad for å følge opp arbeidet til sin berømte bestemor. Det er lett å se trekkene fra Miller i barnebarnets ansikt hvis oppvekst har foregått midt i et kjempe arkiv av bilder, hun lærte å framkalle bilder da hun var 10 år i husets mørkerom. Familien har nylig besluttet at de ikke skal printe flere av Millers sølv-gelatin fotografier når den kjente fotografens faste printer, Carole Callow, går av med pensjon.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer