Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

United States of Lies - kanskje en ny hit fra fantastiske The Arnos Grove?

Noen band blir aldri oppdaget, og det med god grunn.

UNDER PLATECOVER: The Arnos Grove har 17 dobbeltalbum utgitt siden 1975, ingen av dem er sluppet i Norge. Bandet er fra bydelen Arnos Grove i London og i helga spiller de inn nok et album, sies det da. Coverart og foto: Tom Stalsberg (Cockfosters News). 
UNDER PLATECOVER: The Arnos Grove har 17 dobbeltalbum utgitt siden 1975, ingen av dem er sluppet i Norge. Bandet er fra bydelen Arnos Grove i London og i helga spiller de inn nok et album, sies det da. Coverart og foto: Tom Stalsberg (Cockfosters News).  Vis mer
Meninger

Har du hørt om det britiske tunge progrockbandet, eller duoen som det egentlig er – bestående av en bassist som synger pluss en fyr på diverse rytmeinstrumenter, rop om hjelp og dyster vokal – The Arnos Grove?

Duoen lager den mollstemte musikken nesten selv, de påstår de er et ekte popband, og skal ha debutert allerede påsken 1975 (det står 1976 i papirutgave, men det kommer av at det ene medlemmet sliter med fakta). Debuten fant sted på en liten pub i nærheten av Fulham Broadway, showtime 21.30 der duoen hadde fish, chips og trekkspill på rideren, og der det sies å skulle ha vært åtte tilskuere, blant annet bassistens familie på fem trøndere (en fra Snåsa faktisk) og tekstforfatterens støttekontakt, beagle og bror. Alle var meget fornøyde.

De har etter det vi erfarer utgitt 17 dobbeltalbum blant annet «Where did we go and why, Arnos Grove?», «Live at Cockfosters after Clives full english» og ikke minst « Nobody, the Pint of no return, the Hound Dog Years with the Clerkenwell Nuns». Til helga gjør denne sære duoen et heseblesende comeback i London, og dit skal to av oss. Det ryktes om at de skal i studio for å spille inn et nytt trippelalbum som ifølge sikre kilder heter «Dark Wind. Come on you ole sonumbitch and get on that train into the moonlight, The best of AG».

Hvis du fortsatt ikke aner noe om dette britiske eventyret i underskogen av det rike musikklivet, så fortvil ikke. Det er to stykker som har kjennskap til dem, og det er de gangene disse tullingene er på undergrunnen og ser navnet Arnos Grove. Slik oppsto dette bandet som vi da med stor sikkerhet kan si er en godt bevart yrkeshemmelighet.

Arnos Grove, som nå for første gang skal besøkes, er et typisk forstadsområde i Enfield. Ifølge trygge kilder var Arnos Grove, inntil oppløsningen av klostrene under Henrik den åttende, eid av nonneklosteret i Clerkenwell, derav tittelen på den ene sterke albumet.

Den 19. september 1932 var det åpning av tubestasjonen Arnos Grove i forbindelse med at Piccadilly-linja ble utvidet fram til Cockfosters. Så livealbumet ble spilt inn noe riff unna den trygge hjemmebasen. Fyldig reportasje om Arnos Grove blir selvsagt laget. Ja, det kan også avstedkomme ei bok og en langfilm. Det eneste de ikke blir, er president i United States of Lies. The Arnos Grove for Peace & Ploughmans.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling