DEBATT

Debatt: Livslang læring

Universiteter er ingen markedsplass

Mindre variert studietilbud og svekking av det langsiktige samfunnsoppdraget til universiteter og høyskoler. Det kan bli resultatet av forslagene i en ny offentlig utredning.

ENDRINGER: I utredningen «Lærekraftig utvikling. Livslang læring for omstilling og konkurranseevne», blir døra satt på gløtt for endringer i dagens budsjettmodell. Den åpner nærmere bestemt for mer konkurranseutsetting, skriver innsenderne. Foto fra Blindern i Oslo: NTB scanpix
ENDRINGER: I utredningen «Lærekraftig utvikling. Livslang læring for omstilling og konkurranseevne», blir døra satt på gløtt for endringer i dagens budsjettmodell. Den åpner nærmere bestemt for mer konkurranseutsetting, skriver innsenderne. Foto fra Blindern i Oslo: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Et ekspertutvalg har vurdert hvordan endringer i arbeids- og samfunnslivet vil påvirke behovet for å lære hele livet. Utredningen «Lærekraftig utvikling. Livslang læring for omstilling og konkurranseevne» har nå vært ute på høring, og Universitetet i Oslo (UiO) leverte nylig sitt svar.

Livslang læring og etter- og videreutdanning er av stor betydning for den enkelte og for samfunnet. Det handler om personlig utvikling, og om å ha en yrkesbefolkning som er bredt utdannet og fleksibel i et arbeidsmarked i endring. Slik sett er denne nye utredningen både viktig og svært velkommen.

UiO ønsker å være en sentral bidragsyter når framtidas kompetansebehov skal dekkes. Vi utdanner studenter som får en solid grunnmur for livslang læring, og vi supplerer med målrettede etter- og videreutdanningstilbud. Det skal vi fortsette med og videreutvikle.

Samtidig er det slik at vi må utføre dette arbeidet med utgangspunkt i hva og hvem UiO er som institusjon: Et ledende europeisk universitet hvor all utdanning kobles til forskning av høy kvalitet. Det er vår fremste styrke. Andre aktører innen universitets- og høyskolesektoren kan ha andre og unike fortrinn og tilbud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer