Universitetets utfordringer

Vil Stoltenbergs ettermæle skjemmes av en mislykket månelanding og en kunnskapsløs nasjon?

LAVT NIVÅ: Jens Stoltenberg holdt foredrag på Universitetet i Oslo i 2008. «Norske universiteter står på stedet hvil i internasjonale rangeringer, med andre ord, best blant de dårligste,» skriver kronikkforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LAVT NIVÅ: Jens Stoltenberg holdt foredrag på Universitetet i Oslo i 2008. «Norske universiteter står på stedet hvil i internasjonale rangeringer, med andre ord, best blant de dårligste,» skriver kronikkforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den begredelige situasjonen ved norske universiteter fortsetter, til tross for fagre ord og lovnader fra regjeringen. Norske universiteter står på stedet hvil i internasjonale rangeringer, med andre ord, best blant de dårligste.

Regjeringen snakker vakkert om «den menneskelige kapitalen som vår viktigste ressurs» og at «kunnskap og kreativitet står fram som de viktigste drivkreftene for verdiskaping i samfunnet.» Men hvorfor sakker høyere norsk utdanning stadig akterut?

Inntil nylig hadde forskning og høyere utdanning en svak statsråd fra et enda svakere parti. Nå har vi ikke engang en egen statsråd med disse ansvarsområdene. Med slike prioriteringer avslører Stoltenberg at forskning og høyere utdanning ikke har noe prestisje i hans regjering. (Bildet på norsk høyere utdanning som et synkende skipet forsterkes når hans tidligere statssekretær og pressetalsmann forlater skuta og velger studier i USA framfor Norge). Slik forklares universitetenes manglende bevilgninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer