Unna vei

På en highway et eller annet sted i USA ruller Marilyn Mansons gamle turnébuss. I den sitter fem karer fra Stavanger.

Gutta i The Getaway People har lagt ut på den lange veien fra siddisland til stjernedrømmen. Siden turneåpningen i Chicago 7. april har de spilt over 140 konserter over hele USA. De har spilt på arenaer i Florida for 25 000 mennesker og de har spilt i State Collage, Pennsylvania for knapt 30.

Med sin funky, små-jazzete soul fikk The Getaway People en radiohit i USA med singelen «She Gave Me Love», og det selvtitulerte debutalbumet fikk god respons. Tidligere denne måneden fikk de fornyet tillit av plateselskapet Columbia, som har satset rundt 15 millioner kroner på bandet. Det betyr mange flere konserter, og enda flere mil på veien.

ALLE I BANDET HAR pseudonymer, så Per Kristian, Stein, Arne, Pål og Espen er blitt til Boot, Stone, Honda, Race og Leroy.

Et sted mellom Cleveland og St. Louis våkner Stone, alias Stein Bjelland. Han tusler fremover i bussen og åpner kjøleskapet. Der det i går var så trangt, er det bare ei melkeflaske igjen. Det passer fint, for under armen har han ei familiepakke med cornflakes.

- Det er dette som holder oss gående sier han og peker på eska med frokosten. Etter tur kommer alle og forsyner seg.

- HER VI ER NÅ, har alle store band vært før oss. Spela, spela spela, sier Stone.

- Hvis du vil bygge opp et trofast publikum, er dette måten å gjøre det på. Folka i Dave Matthews Band, som vi turnerte med i sommer, bare ler av oss når de hører at vi dro avgårde i april. De holdt på slik i fire år før de ble stjerner. Det gjør gjerne vi også.

GIR ALT: Publikum får det de har betalt for av de fem i Getaway People.
BURSDAG: Selv om man er langt hjemmefra må man ikke glemme bursdagen sin.
PAUSE: Etter mange timer i en buss er det godt å strekke på beina.
UTSTYR: Roadies må til for at gutta i gruppa skal komme seg videre.