Oslo  20100121.
Kamilla Thoresen, nestleder i redaksjonsklubben i Dagbladet, etter at det torsdag ble kjent at Anne Aasheim slutter i stillingen som redaktør i avisen.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
Oslo 20100121. Kamilla Thoresen, nestleder i redaksjonsklubben i Dagbladet, etter at det torsdag ble kjent at Anne Aasheim slutter i stillingen som redaktør i avisen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

Unngår oppsigelser i Db.no

Samtalene om papirjournalistene fortsetter.

||| I desember varslet Dagbladet-ledelsen kutt på 10-12 årsverk blant nettjournalistene i Dagbladet Medialab.

Etter drøftelser med klubben har man nå kommet til at man likevel unngår slike nedskjæringer. Naturlig avgang og ulike former for permisjoner har medført at oppsigelser unngås.

- Det er god stemning i redaksjonen nå som vi kan si at drøftingene rundt Medialab formelt er avsluttet. Flere har gått rundt og vært nervøse for jobbene sine siden allmøtet før jul. Det er klart det er godt å få denne beskjeden slik at skuldrene kan senke seg igjen, sier Kamilla Thoresen, nestleder i redaksjonsklubben i Dagbladet.

Fra ledelseshold påpekes det imidlertid at situasjonen er fortsatt er «alvorlig og følges nøye». Det kan ikke utelukkes at noen få medarbeidere må permitteres fra 1. mars.

I desember ble det også varslet at 35 årsverk måtte bort i papirorganisasjonen. Drøftelsene skal her være ferdig i starten av februar.

- Drøftingene rundt papir fortsetter som før, og også der jobber vi for å unngå oppsigelser blant NJs medlemmer, sier Thoresen.