Unni har slått ut 11000

Unni Wilhelmsen kan vinne 10000 dollar, heder og ære, i konkurranse med drøyt hundre låtskrivere fra en rekke land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske artisten er en av ti som er kommet til finale i Singer/Songwriter-klassen i den prestisjefylte International Songwriting Competition.

- Jeg har aldri tidligere vært med på noe som dette, og jeg tenkte på å droppe det. Da fristen gikk ut, var jeg på turné uten kopimaskin eller cd-brenner. Men jeg hev meg rundt, og siste dag før fristen gikk ut, rakk jeg Posten like før den stengte, sier Unni Wilhelmsen.

Danket ut 11000

Hun ser det som en seier bare å være kommet til finalen. Konkurransen er åpen, og totalt 11000 låter var påmeldt i de 13 kategoriene. Unni Wilhelmsens «Everybody's Honesty» er ett av 130 bidrag som har kommet med til finalerunden. Avstemningen er avsluttet, og i løpet av januar blir det offentliggjort hvem som har vunnet.

- Jeg venter bare på beskjed, sier Unni Wilhelmsen.

I hver kategori kåres både juryvinner og publikumsvinner. Og det å bli vurdert av juryen er prestisjetungt i seg selv. Countryartisten Phil Vassar, jazzstjerna Pat Metheny, bluesartist BB King og Universal Records toppsjef Monte Lipman er bare 4 av de 22 dommerne i konkurransen.

I tillegg deles det ut en publikumspris uavhengig av hvilken kategori artisten er nominert i - en beste av de beste-pris, altså. Overall Grand Prize kalles denne, og det er den som er på 10000 dollar (66000 norske kroner), utbetalt i kontanter. I tillegg får vinneren musikkutstyr for 30000 dollar (nesten 200000 kroner).

Tilfeldigheter

I hver enkeltkategori er premien på 1000 dollar (6600 kroner), pluss utstyr for 2000 (13200 kroner).

Hun konkurrerer med britiske, nederlandske og amerikanske låtskrivere i sin klasse.

Kategoriene i konkurransen er Pop, Rock, Country, Roots/Americana, Blues, Folk/Singer-Songwriter, R&B/Hip Hop, Jazz, World, Gospel/Kristen, Dance/Electronica, Tekst og Tenåring. Alle bidrag vurderes ut fra fem kriterier: kreativitet, originalitet, tekst, melodi og komposisjon.

SLO UT 11000: Unni Wilhelmsen har kommet til finalen i International Songwriting Competition. Det betyr at hun allerede har slått ut 11000 konkurrenter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer