56 forfattere fra inn og utland gjør Oslo utrygg.

Unni Lindell blir grundig feiret under Krimfestivalen

Og Jo Nesbø måler seg mot Shakespeare.

<strong>FESTIVALFORFATTER:</strong> Unni Lindell blir en hovedperson under årets utgave av Krimfestivalen i Oslo. Foto: Vidar Ruud
FESTIVALFORFATTER: Unni Lindell blir en hovedperson under årets utgave av Krimfestivalen i Oslo. Foto: Vidar Ruud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Unni Lindell blir hedret når Krimfestivalen blir arrangert fra 8. til 10. mars. Hun er årets festivalforfatter og vil holde en prolog som innledning til den litterære feiringen av mer eller mindre perfekte forbrytelser.

Hun vil også bli hyllet fra scenen av kollegene Gunnar Staalesen, Trude Teige og Tom Egeland.

De er blant de 56 forfatterne fra inn og utland som vil berike hovedstaden med samtaler om krimsjangerens mange uttrykk i de tre dagene festivalen varer. Lindell vil dukke opp på flere arrangementer utover i festivalen.

Fra mange land

Under festivalåpningen vil også årets nominerte til Riverton-prisen bli presentert. Blant gjestene er ellers den Bookerpris-nominerte Graham Macrea Burnet fra Skottland, Clare Mackintosh fra England, Derek B. Miller fra USA og Jens Henrik Jensen fra Danmark.

Fra broderlandet Sverige kommer blant andre Jens Lapidus, Håkan Nesser og Malin Persson Giolito.

Dessuten får vi et sjeldent møte med Færøyenes krimkonge, Jogvan Isaksen, som snart er ute på norsk. Knut Nærum har skrevet et flunkende nytt teaterstykke, «Blodig bokbad», som vil bli vist tre kvelder på rad, i regi av Johannes Joner. Han spiller selv i stykket sammen med Espen Beranek Holm og Rose Marie Anker.

En viss spenning knytter seg til Jo Nesbø, som lørdag 10. mars vil presentere sin nye krimbok, et bestillingsverk bygd på Shakespeares «Macbeth».

Rollene snus

Lørdag blir det også «mini-førpremiere» på TV3s nye krimserie «Rekyl», som vil bli sendt rett over påske. Manus er skrevet av Arne Berggren og Kristine Berg.

I handlingen er rollene snudd, det dreier seg om kriminelle som etterforsker korrupte politifolk. Serien er inspirert av Eirik Jenssen-saken, som også vil være et tema på festivalen.

Mer i true crime-sjangeren: Bjørn Olav Jahr vil snakke om sin kontroversielle bok «Drapene i Baneheia», og Fredrik Græsvik, forfatter av boka «Dømt til døden i Kongo», møter Kari Hodne French. Hun forteller om boka «Dødsdømt i Kongo», om kampen hun førte for å få frigitt sønnen Joshua French.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer