Unni Lindell har skrevet en feit krim

Litt lang avslutning eneste som trekker ned.

ANNERLEDES: Unni Lindell har skrevet en ganske annerledes krim denne gangen, mener anmelderen. Foto: Nina Ruud
ANNERLEDES: Unni Lindell har skrevet en ganske annerledes krim denne gangen, mener anmelderen. Foto: Nina Ruud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Kripossjef Martin Egge blir kjørt ned og drept, en overvektig kvinne har fortsatt skyldfølelse etter at babybroren hennes døde seksten år tidligere, og Marian Dahle oppdager at det går an å drive etterforskning på siden av politiets offisielle.

Innfløkt Det er et innfløkt mysterium Unni Lindell presenterer for leseren i sin nye roman. Boka hører til i Cato Isaksen-universet, og selv om Isaksen har en stor rolle i handlingen, er det faktisk Marian Dahle som dominerer av politietterforskerne denne gangen, ikke minst siden hun til en viss grad opererer på egen hånd.

Cato Isaksen og Marian Dahle er ikke verdens beste venner, og de kommer også på kant denne gangen. Det skyldes etterforskningen av drapet på Kripossjefen, en mann som tok seg av Marian i en vanskelig fase av oppveksten hennes.

Hans dødsfall utløser en stor sorg i henne, og hun benytter seg av alle muligheter til å drive sin egen oppklaring av drapet på Martin Egge.

Vennegjeng Egge tilhørte en vennegjeng som har gått litt forskjellige veier: Hans Saltaker sitter i fengsel, hans ekskone Jorunn har blitt veldig gode venner med Egge, mens ekteparet Greta og John Gustav Bieler fortsatt holder sammen, til tross for at den lille sønnen deres døde under tragiske omstendigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.