Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Unni Lindell ikke god nok for Kulturrådet

Kulturrådet sender Aschehoug forlag en regning på 200.000 kroner for Unni Lindells tiende bok om politimannen Cato Isaksen.

HAR OMSATT FOR EN HALV MILLIARD KRONER: - Selv synes jeg «Brudekisten» er bra. Jeg gjør mitt beste hver gang, sier Unni Lindell. Kilde: Dagens Næringsliv.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HAR OMSATT FOR EN HALV MILLIARD KRONER: - Selv synes jeg «Brudekisten» er bra. Jeg gjør mitt beste hver gang, sier Unni Lindell. Kilde: Dagens Næringsliv. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Unni Lindells tiende bok om politimannen Cato Isaksen er nullet av kulturrådet, melder Dagens Nærlingsliv.

Kulturrådets innkjøpsordning har en ankeordning som gjør at bøker vurderes en andre gang. Lindells bok kom ikke igjennom dette siste nåløyet og forlaget må derfor betale tilbake et forskudd på rundt 200.000 kroner.

Selger nok bøker - Det er mulig Kulturrådet mener Unni Lindell selger nok bøker uansett, sier Lindells redaktør Mia Bull-Gundersen til Dagbladet.

Ifølge Dagens Næringsliv oppgir Unni Lindell en omsetning på rundt en halv milliard.

I den skriftlige begrunnelsen fra Kulturrådet står det at Lindells «Brudekisten» ikke hadde «tilstrekkelig litterær kvalitet». Unni Lindells redaktør i Aschehoug mener at denne boken ikke er noe dårligere enn de tidligere ni som kom med på innkjøpsordningen.

Les Dagbladets anmeldelse av Unni Lindells «Brudekisten» her
.

Tar regningen - Det at boken ikke har «tilstrekkelig litterær kvalitet», er en standardformulering som vi får hver gang. Hverken Lindell eller oss i forlaget ser alvorlig på dette. Den regningen tar vi i forlaget, sier Mia Bull-Gundersen i Aschehoug til Dagbladet.

Redaktøren forteller videre at innkjøpsordningen har sprengt kapasitet, det meldes på mange flere bøker enn kulturrådet har budsjett til å kjøpe inn. Aschehoug melder på nesten alt som gis ut ifølge redaktør Bull-Gundersen.

Dagbladet forsøkte onsdag å komme i kontakt med seksjonsleder for litteratur i Kulturrådet og forfatter Unni Lindell uten å lykkes.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!