Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Unni mot strømmen

Unni Wilhelmsen er skuffet og lei av platebransjen. Nå spiller hun inn CD for egne penger på en gård utenfor Drammen. - Jeg er full nok av faen til å drite i plateselskapene, sier Wilhelmsen.

Unnis forrige album «Back In The Blonde» ble spilt inn i New Orleans, kostet rundt en million kroner og solgte dårlig - sammenliknet med de to forrige platene.

- Selskapet ble skuffet. Men den solgte jo over 10000, og jeg skjønner ikke at det er noe å bråke for. Jeg blir helt motløs når de holder på sånn. I plateselskapene er det bare penger, penger og null musikk. Det går fint an å starte eget selskap og selge på nettet. Det frister veldig. Faktisk så blåser jeg i om selskapet ikke liker denne plata, sier Unni.

Motløs

I et studio på en gård, på en øy midt i Drammenselva, langt fra folk og bare med adgang fra båt, bor og jobber Unni og bandet med neste album.

Utenfor er det frodig åker. Inne i det gamle trehuset er gitarer, mikrofoner og kabler spredt utover stua. Musikerne pludrer, spiser kake og slår et slag innegolf, mens de hører på siste opptak. Alt virker tilsynelatende harmonisk, men Unni har noe på hjertet.

- Det er få som tør å snakke om platebransjen på denne måten, men jeg gjør det likevel. Jeg merket det etter min andre plate «Definetely Me». Plutselig var ingen interessert mer. Ingenting skjedde. Absloutt ingenting. De ga bare faen. Men de bør huske på at det er vi artistene som betaler for bleiene til barna deres og for de femstjerners hotellene de bor på. Mens vi sover her på gulvet, sier Unni.

Lei norsk rølp

Hun sitter godt plantet på det nevnte gulvet, med beina i kors, mens hun forteller om alle som snakket om gjennombrudd i utlandet. Selv vil hun mer enn gjerne komme seg ut av Norge.

- Jeg er møkk lei det norske publikumet. Det er altfor rølpa. Folk bråker og fyller under konsertene. Norge er for lite for meg og min type musikk. Jeg vil ut.

Men først skal neste plate - foreløpig fullstendig selvfinansiert - gjøres ferdig. Hun håper å få sluppet den på nyåret.

- Den er nok litt mer umiddelbar enn forrige plata. Kortere, mer fengende og færre låter. Det er flere radiovennlige saker her. Jeg henter'n litt inn etter forrige plate.

- Kommers?

- Jeg tenker ikke på sånt.

- Tittelen?

- «Disconnected». Det er fordi jeg driver og løsriver meg fra hele systemet nå. Dessuten blir plata spilt inn her på øya, uten kontakt med resten av verden.

EGEN KURS: Unni Wilhelmsen staker ut sin egen musikalske kurs.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media